Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

KHL viceprezidents: "Nav jēgas no turnīra, kura dalībnieki nav tajā ieinteresēti"

© Sovetskij Sport

Kontinentālās hokeja līgas viceprezidents Dmitrijs Kurbatovs komentējis līgas pieņemto lēmumu atcelt Cerību kausa izcīņu, norādot, ka tā saistīta ar Krievijas valstij piespriestajām ekonomiskajām sankcijām un klubu nevēlēšanos uzņemties daļu no turnīra finansējuma.

"KHL Direktoru padome ieteica līgai samazināt izdevumus. Šodien mēs apspriedām, kā to iespējams izdarīt šodienas situācijā, kurā pret Krieviju ievetas plašas ekonomiskās sankcijas, un nolēmām, ka šosezon Cerību kauss nenotiks," šodien pieņemto lēmumu skaidro KHL viceprezidents Dmitrijs Kurbatovs.

"Padomājiet paši, kuri klubi tad piedalītos Cerību kausā?" retoriski vaicā Kurbatovs un pats arī atbild. "Tie, kuri netiks izslēgšanas spēlēs. Un šiem klubiem ar finansējumu nav vislabākā situācija. Un kur atrodas šie klubi? Krievijas tālākajos nostūros un arī ārpus valsts, kas nozīmē lielus izdevumus. Sanāk, ja līga neuzņemas uz sevi visu finansiālo nodrošinājumu, tad klubi nemaz nepriecāsies par tādu turnīru. Un nav nekādas jēgas no turnīra, kura dalībnieki nemaz nav tajā ieinteresēti."

Kurbatovs gan norādīja, ka par turnīra atcelšanu lēmums pieņemts tikai šīs sezonas sakarā, taču par nākotni pagaidām neesot vērts runāt.

Cerību kausa atcelšanu atzinīgi uztvēruši "Avangard" un "Avtomobolist" klubu pārstāvji. Omskas komandas prezidents Vladimirs Šalajevs gan labprāt pieredzētu, ka labākā ekonomiskā situācijā atkal tiek sarīkots gandarījuma turnīrs: "Ja ar finansēm būtu labāk, tad varētu arī Cerību kausu turpināt rīkot. Galu galā, par to maksāja līga. Jā, jau pašā sākumā attieksme pret šo turnīru bija neviennozīmīga, un pastāvēja viedoklis, ka tas principā ir bezjēdzīgs. Cerību kausam ir plusi un ir mīnusi, proti, tas pagarina sezonu klubiem, kuri netika izslēgšanas spēlēs. Taču šodienas apstākļos pieņemtais lēmums ir pilnīgi pareizs."

Leonīds Vaisfelds, "Avtomobolist" ģenerālmenedžeris, skaidri norādījis, ka uzskatīja Cerības kausu par "mākslīgu un lieku turnīru": "Kam gan vispār bija nepieciešams tāds turnīrs? Jaunajiem spēlētājiem? Bet šiem puišiem taču pārsvarā ir divvirzienu līgumi, un klubi pēc sezonas pāragrām beigām pusi no šiem spēlētājiem nosūta uz MHL, bet otru pusi - uz VHL."

Vaisfelds arī uzskata, ka Cerības kausam nav palīdzējusi hokeja sabiedrības sarkastiskā attieksme un apstāklis, ka tajā nokļuvušajiem klubiem bija pārāk dažādi mērķi, savukārt tāda īsta jēga būtu bijusi vien tad, ja izslēgšanas spēlēs netiktu kāds no lielajiem klubiem.