Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Sezonas apmeklētākajā spēlē "Dinamo" uzvar SKA

© Sportacentrs.com

Sestdien Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlē Rīgas „Dinamo” vienība savā laukumā Arēnā Rīga ar rezultātu 4:2 apspēlēja vienu no Rietumu konferences galvenajām favorītēm Sanktpēterburgas SKA, kas piedzīvoja ceturto neveiksmi pēdējās piecās spēlēs.

Rīdzinieki spēli pret pēdējā laikā snaudošo briesmoni SKA sāka aktīvi un pirmajā trešdaļā kopumā bija pelnījuši gūt vārtus. Tas neizdevās, toties pirmā perioda izskaņā pēc rupjas Čeja Genoveja kļūdas savā zonā Burdasovs pārtvēra ripu, apmānīja Sedlāčeku un ieraidīja ripu rīdzinieku vārtos, panākot 1:0 SKA labā. Īsu brīdi vēlāk ģērbtuvēs Artis Ābols, acīmredzot, atrada pareizos vārdus, lai trešdaļas izskaņā piedzīvotā neveiksme vēl vairāk uzlādētu „dinamiešus” cīņai otrajā trešdaļā.

Jau no paša tās sākuma Rīgas komanda metās uz priekšu, un tas deva rezultātu nekavējoties. Vispirms Miķelis Rēdlihs pēc ilgāka pārtraukuma guva vārtus, panākot izlīdzinājumu no vārtu priekšas (1:1), bet brīdi vēlāk tas pats Miķelis jau izvirzīja vadībā „Dinamo” (2:1). Miķelis līdz šim sezonā bija guvis tikai divus vārtus, ko tagad dubultojis, bet kopumā mačos pret SKA Miķelim šie bija jau septītie vārti. Turpinot sist ievainoto SKA, Andris Džeriņš iemeta trešo ripu viesu vārtos un sešu minūšu laikā jau 3:1 „Dinamo” labā. Arī trešdaļas turpinājumā, lai gan SKA veica mirklīgus uzplaiksnījumus, „Dinamo” kopumā piederēja pārsvars.

Pēdējā trešdaļā skatītājiem tika demonstrēts atklāts uzbrukuma hokejs, un ripa reti uzkavējās viduszonā. Spriedze arvien pieauga, un Panarins ar Džeriņu aiz "Dinamo" vārtiem arī paspēja izvicināt dūres. SKA spiediens būtiski palielinājās trešdaļas otrā pusē un septiņas ar pusi minūtes pirms beigām Kutejkins samazināja starpību līdz minimumam - 2:3. Pēterburgas spiediens bija milzīgs, pēdējā minūtē SKA nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr "Dinamo" atvairīja uzbrukumus, un Kails Vilsons atklāja savu vārtu rēķinu "Dinamo" rindās pēc atgriešanā komandā, pieliekot punktu uzvarai - 4:2.

Šī bija sezonas apmeklētākā spēle Rīgā – uz maču bija ieradušies 9750 skatītāji, kas pārspēja arī sezonas decibelu rekordu.

KHL regulārā sezona, 22. novembris

Rīgas Dinamo – Sanktpēterburgas SKA 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)

Vārti: 19:37 Burdasovs 0:1, 20:37 M.Rēdlihs (Dārziņš) 1:1, 23:39 M.Rēdlihs (Dārziņš, Videls) 2:1, 26:03 Džeriņš (Cibuļskis, Skvorcovs) 3:1, 52:23 Kutejkins (Panarins) 3:2, 59:21 Vilsons 4:2

Soda minūtes: 10:14

Metieni: 26:34

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks - Aleksandrs Salāks

Rīgas "Dinamo": Jakubs Sedlāčeks (Džefs Delorjē); Krišjānis Rēdlihs - Oskars Cibuļskis, Čejs Genovejs - Milans Jurčina, Kristaps Sotnieks - Aleksandrs Jerofejevs, Edmunds Augstkalns; Lauris Dārziņš - Linuss Videls - Miķelis Rēdlihs, Marcels Hosa - Kails Vilsons - Gints Meija, Roberts Bukarts - Andris Džeriņš - Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis - Māris Bičevskis - Gunārs Skvorcovs.