Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" ar 6:0 satriec "Slovan"

© f64

Rīgas "Dinamo" turpina dzīšanos pēc vietas KHL Gagarina kausa izcīņā un šodien ar rezultātu 6:0 sagrāva Bratislavas "Slovan". Sauso spēli aizvadīja Jakubs Sedlāčeks, bet ar trim punktiem (1+2) izcēlās Roberts Bukarts.

Artis Ābols šodienas spēlē pret Rietumu konferences vājāko komandu "Slovan" vārtos vietu bija uzticējis Jakubam Sedlāčekam, nevis iepriekšējā spēlē dārgi maksājošo kļūdu pieļāvušajam Džefam Delorjē. Spēles gaita gan pierādīja, ka šoreiz par vārtsargu vairāk jāsatraucas viesu komandas trenerim.

Jau 24. sekundē Roberts Bukarts atklāja rezultātu, bet desmitajā minūtē Kaspars Saulietis panāca 2:0. "Slovan" izšķīrās par vārtsargu maiņu, dodot iespēju 19 gadus vecajam Denisam Godlam. Viņš gandrīz izturēja līdz perioda beigām nepārspēts, taču Linuss Videls guva savu otro punktu šodien un panāca 3:0.

Pēc tik varena iesākuma "Dinamo" nenobremzēja arī otrajā periodā, un labas iespējas radās gan Oskaram Cibuļskim, gan Džeriņam (vārtu pārliktnis), bet Sedlāčeks parūpējās par bullīša atvairīšanu. Tuvu vārtiem (pavisam burtiski) bija arī Gunāra Skvorcova mestā ripa, taču 28. minūtē "Slovan" vārtus tomēr izdevās iekarot. To paveica Lauris Dārziņš, bet vēl pēc pāris minūtēm Krišjānis Rēdlihs panāca jau graujošo 5:0.

Trešā perioda pašā sākumā Dārziņš un Indrašis divatā parūpējās, lai Bratislavai pazustu pēdējās cerības uz atspēlēšanos - Dārziņš atņēma pretiniekam ripu un pēc viņa piespēles Indrašis panāca jau 6:0. Spēles atlikušajā laikā vairs nekas daudz nemainījās, un bez liekām problēmām tika nosargāta sausā uzvara. Par labāko spēlētāju Rīgas komandas sastāvā tika atzīts otro vārtu autors Kaspars Saulietis.

Iegūtie trīs punkti palīdz "Dinamo" atkal nokļūt konferences kopvērtējuma astotajā vietā, par punktu apsteidzot "Torpedo", savukārt "Sochi" Rīgas komandai ir priekšā trīs punktus. "Torpedo" gan divas spēles rezervē, un regulārās sezonas noslēgumā būs nepieciešamas ne tikai savas uzvaras, bet arī konkurentu neveiksmes.

"Dinamo" - "Slovan" 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Vārti: 0:24 Bukarts (M. Rēdlihs, Videls) 1:0, 9:22 Saulietis (Jerofejevs, Cibuļskis) 2:0, 19:27 Videls (Bukarts) 3:0, 27:35 Dārziņš (Vilsons) 4:0, 30:51 K. Rēdlihs (Bukarts, M. Rēdlihs, vair.) 5:0, 41:22 Indrašis (Dārziņš) 6:0

Soda minūtes: 8:14

Metieni: 30:22

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks - Juhans Beklunds (no 9:22 Deniss Godla)

Rīgas "Dinamo": Jakubs Sedlāčeks (Džefs Delorjē); Krišjānis Rēdlihs - Oskars Cibuļskis, Čejs Genovejs - Milans Jurčina, Kristaps Sotnieks - Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Grīnbergs; Roberts Bukarts - Linuss Videls - Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš - Kails Vilsons - Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs - Andris Džeriņš - Gints Meija, Kaspars Saulietis - Broks Troters - Mārtiņš Cipulis.