Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

PČ mačos fani nedrīkstēs ienest lielo karogu

© F64

2015. gada pasaules čempionātā liela uzmanība tiks pievērsta drošības jautājumiem, tāpēc Čehijā līdzjutējiem jārēķinās arī ar vairākiem ierobežojumiem.

"Nevēlamies risināt problēmas, tāpēc gribam nepieļaut to rašanos," skaidro organizatoru pārstāve Marketa Šterbova. Kopumā tiek gaidīti 650 000 fani. Jādomā, liels skaits ieradīsies arī no Latvijas.

Fani tiek aicināti uz mačiem ierasties laicīgi. Būs speciālas mantu glabātuves, kur par 2 eiro varēs atstāt priekšmetus, kurus nedrīkst ņemt līdzi uz arēnu. Hallē varēs ienest nelielu bagāžu, piemēram, mugursomas un sieviešu rokassomiņas. Iepriekš gan kārtīgi jāapdomā, ko ņemt līdzi, lai tiktu cauri drošības pārbaudēm. Fanu bungas var būt ne lielākas kā 60x40 cm (lielākām nedrīkst būt vairāk par vienu membrānu, lai var redzēt iekšpusi - maksimālo pieļaujamo izmēru noteiks drošībnieki). Karoga maksimālais izmērs ir 3x2 m, nedrīkst būt ar rokturi vai mastu. Nedrīkst ienest gaisa spiediena ragus un vuvuzelas. Netiks ielaisti cilvēki, kuru seju aizsedz maska.

Citi aizliegtie priekšmeti: pārtika, alkohols, narkotikas, stikla pudeles, klēpjdatori, lietussargi, transporta ierīces, bērnu ratiņi, smaržas vai citas uzliesmojošas vielas, lāzera gaismas ierīces, augstspiediena ierīces, ieroči, sprāgstvielas, binokļi, ierakstīšanas ierīces (mazie fotoaparāti ir atļauti), dzīvnieki.

Arēnas iekšpusē nedrīkst smēķēt, šo kārtību kontrolēs īpašas "pretsmēķēšanas patruļas".

2015. gada pasaules čempionāts risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā (1.-17.maijs). Prāgas O2 arēnā mūsu pretinieces būs Kanāda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Francija, Vācija un Austrija. Pasaules čempionātā pirmā spēle Latvijas hokejistiem būs 1. maijā pret Kanādas valstsvienību.