Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Vācija PČH piedzīvo šokējošu zaudējumu pret Kanādu

© Scanpix

Pagaidām graujošāko uzvaru pasaules hokeja čempionātā Čehijā izcīnīja Kanādas izlase, kas jau pirmo 27 minūšu laikā guva septiņus vārtus un ar rezultātu 10:0 sabradāja Vācijas komandu. Rezultatīvākais ar vārtiem un trim piespēlēm bija Mets Dušeins, bet ar hat-trick izcēlās Teilors Hols.

Piektdien Kanāda pret Latviju spēles likteni izšķīra jau pirmo 23 minūšu laikā, gūstot piecus bezatbildes vārtus, un arī šodien pret Vāciju visu nokārtoja jau spēles pirmajā pusē. Vispirms Sidnijs Krosbijs devītajā minūtē izmantoja pretuzbrukumu divatā pret diviem (1:0), bet Teilors Hols jau pēc 23 sekundēm no vārtu priekšas dubultoja pārsvaru (2:0).

Trešdaļas beigās divus vārtus guva Koudijs Īkens. 17. minūtē vācieši pazaudēja ripu aiz saviem vārtiem un Īkens bija precīzs no tuvas distances, bet 11 sekundes līdz perioda beigām viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas un no neērtās puses panāca 4:0. Otrās trešdaļas pirmajās piecām minūtēs Hols un Ārons Ekblads pievienoja vēl pa vārtiem – 6:0.

Vācija veica vārtsargu maiņu, taču arī tā neapturēja Kanādas ātrvilcienu – Klods Žirū 28. minutē panāca 7:0, Zemgus Girgensona komandas biedrs Tailers Eniss 36. minūtē guva jau astotos vārtus (8:0), bet Hols 23 sekundes līdz trešdaļas beigām nokārtoja arī devītos (9:0). Vācieši netika žēloti arī pēc pārtraukuma – 43. minūtē soda metienu realizēja Mets Dušeins (10:0).

Paralēlajā spēlē starp Baltkrieviju un Slovākiju pamatlaika izskaņā rezultāts ir neizšķirts 1:1.