Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

1.jūlija jubilārs: hokejists Miķelis Rēdlihs

Miķelis Rēdlihs: «Man patīk savu brīvo laiku pavadīt kopā ar ģimeni, jo aktīvajā sezonā grafiks ir ļoti dzelžains, tāpēc atvaļinājums ir laiks, kad es sevi pilnībā varu veltīt tikai ģimenei» © F64

«Kad Jāņi nosvinēti, daudziem vasara tikai sākas, bet man atvaļinājums un vasara ir beigusies. Vispār es nezinu, kur laiks pazūd – no rīta pamostos, un vakars jau klāt,» saka šīs dienas gaviļnieks hokejists Miķelis Rēdlihs un piebilst – tuvākajās dienās atsāksies treniņi un gatavošanās jaunajai sezonai.

«Svinētājs esmu, bet šogad laikam nesvinēšu. Pagājušajā gadā, kad man apritēja apaļi 30, sieva sarīkoja man lielu pārsteigumu, bet šogad kaut kā pat piemirsies, ka man tūlīt klāt dzimšanas diena. Saku godīgi – tas man šobrīd kaut kā nav aktuāli,» smaidot saka šīsdienas gaviļnieks hokejists Miķelis Rēdlihs. Iespējams, ka iepriekš laikus neplānotas svinības radu un draugu lokā tomēr būšot, bet tas esot atkarīgs no noskaņojuma, kādā viņš pamodīšoties, respektīvi, būs vai nebūs vēlme spontānai ballītei. Turklāt lielais tusiņš radu lokā šovasar jau esot aiz muguras, jo tieši vasaras saulgriežos, kad viņa tēvam, režisoram Jānim Rēdliham, ir vārdadiena, «ģimene pilnā sastāvā» parasti esot pie vecākiem lauku mājās, un «tas jau bija nupat. Divas, trīs dienas – tas ir obligāts pasākums, pārējo vasaru katrs velta savai ģimenei un ļaujas brīvai plūsmai».

Īsais atvaļinājums, kas sācies pēc pasaules čempionāta hokejā, tiek pavadīts kopā ar ģimeni – sievu Līvu un meitām Justīni (5) un Agati (2), kurām ir «ļoti interesants vecums, pats labums, un es nemaz nevaru neļaut meitām sevi apcelt». Atvaļinājumu viņš pavadot brīvā režīmā, neievērojot nekādus noteikumus, jo atvaļinājums tieši tam esot domāts – lai atpūstos no hokeja, attālinātos no tā. «Atvaļinājumā katrs sportists sevi uztur formā tā, kā prot un māk. Ēdienkarti es īpaši neievēroju arī sezonas laikā, man nav ēšanas režīma, ēdu to, ko gribu. Gatavot man nepatīk, tas paliek sievas ziņā,» atzīst hokejists un atklāj, ka saimnieciskie darbi, kas allaž uzrodoties tiem, kas dzīvojot savā mājā, gan esot viņa pārziņā.

Tā gluži nav, ka viņš atvaļinājumā iztiekot bez sportiskām aktivitātēm, jo divas trīs reizes nedēļā viņš spēlējot pludmales volejbolu. «Tas man ir šī perioda aktīvais sporta veids, tas man iet pie sirds. Zinu, ka daudziem hokejistiem patīk spēlēt futbolu, bet man tas itin nemaz nepatīk, es ar to neaizraujos, bet ar pludmales volejbolu nodarbojos jau sen, vēl tad, kad tas nebija tik populārs Latvijā. Smiltis, bumba, saule, turklāt vajag tikai četrus cilvēkus, lai varētu uzrīkot spēles, mani tas pievelk ar katru gadu arvien vairāk. Nezinu, kā būs šovasar, bet parasti vasarās piedalāmies pilnīgā amatieru turnīrā Tukumā, bet šogad diez vai sanāks, jo sākas treniņi komandā,» stāsta Miķelis Rēdlihs. Pie sportiskām aktivitātēm vēl var pieskaitīt peldēšanos, bet tas jau balansējot uz robežas ar atpūtu, jo peldes esot ikdienas sastāvdaļa – pie mājas esot gan upe, gan dīķis, kur ģimenei patīkot baudīt ūdens priekus.

Tas nu esot skaidrs – nekādu ceļojumu Rēdlihu ģimenei šovasar vairs nebūšot. Neliela atpūta kopā ar sievu bijusi pirms pasaules čempionāta hokejā, pēc tā Francijā, Disnejlendā, ģimene nosvinējusi vecākās meitas dzimšanas dienu.

«Kad pārkāpts 30 gadu slieksnim, itin nekas nemainās. Citi jau runā, ka tas ir kāds īpašs, robežšķirtnes vecums, un es jau arī varētu tā teikt, lai spēlētu līdzi citu viedoklim, bet es pagaidām neko īpašu nejūtu,» atzīst Miķelis Rēdlihs. Pagaidām zināms, ka jaunajā sezonā Miķelis spēlēs Rīgas Dinamo, bet par dažādām izmaiņām klubā, arī par nākamajiem komandas biedriem viņš uzzinot vien no medijiem internetā. «Cik zinu, par komandas galveno treneri vēl nekas zināms nav. Šajā laikā es neesmu iesaistīts kluba sociālajā dzīvē, kad mums sāksies jaunā sezona, tad viss kļūs skaidrs. Un treniņi sāksies jau jūlija sākumā. Kad Jāņi nosvinēti, daudziem vasara tikai sākas, bet man atvaļinājums un vasara ir beigusies.».