Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" izbraukumu ievada ar iespaidīgo 4:0 Minskā

© F64

Gūstot divus vārtus otrajā trešdaļā un divus - noslēdzošajā, septiņu izbraukuma spēļu sēriju ar panākumu ievadīja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 4:0 sakāva Minskas "Dinamo". Rezultatīvus metienus izdarīja Gunārs Skvorcovs, Tims Sestito, Miķelis Rēdlihu un Gints Meija, bet sauso spēli aizvadīja Jakubs Sedlāčeks.

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" pirmā momenta izveidošanai bija nepieciešama mazāk nekā minūte - komandas kapteinis Lauris Dārziņš izdarīja piespēli no aizvārtes, sekoja rikošets, bet laukuma saimniekiem talkā nāca stabiņš. Veiksme pievīla arī Minskas "Dinamo", jo pēc pārkāpuma pret Gintu Meiju piektajā minūtē mazākumā pa stabu trāpīja arī pirmās maiņas uzbrucējs Džonatans Čīčū.

Pirmās trešdaļas vidū pēc metiena no distances Jakuba Sedlāčeka sargātā cietokšņa priekšā izveidojās haoss, un situācijā visātrāk atguvās Čīčū, tiekot pie raidījuma no ļoti tuvas distances. Taču kanādieti atkal pievīla realizācija - pārliktnis. Iniciatīva gan piederēja rīdziniekiem, un mača vidū tas deva rezultātu.

Pēc trešā nerealizētā vairākuma individuālo reidu veica Gunārs Skvorcovs, kurš pēc Armanda Bērziņa piespēles apspēlēja aizsargu, nonāca aci pret aci ar Minskas "Dinamo" vārtsargu Dmitriju Miļčakovu, izrēķinājās arī ar viņu un panāca 1:0. Divas minūtes un 27 sekundes vēlāk pārsvars tika dubultots!

Aizsardzības zonā pretinieku atbruņoja Ville Leino, sekoja pretuzbrukums un teicama piespēle Timam Sestito, kurš ar vienu pieskārienu trieca ripu zem pārliktņa - 2:0! Tūdaļ moments bija arī trešajam virknējumam, taču Meijas piespēle iesprūda Andra Džeriņa slidās. 

Otrās trešdaļas pēdējā minūtē izcelties vairākumā izdevās arī Minskas "Dinamo", kad ripu iemeta Čīčū. Taču Sedlāčeka vārtu laukumā bija trīs spēlētāji, turklāt tika traucēts arī čehu vārtsargs, tāpēc likumsakarīgi tiesneši vārtu guvumu neatzina.

Piecas minūtes pirms noslēguma pārsvaru palielināja Miķelis Rēdlihs, kurš pēc lieliskas Gunta Galviņa piespēles pretuzbrukumu realizēja ar metienu tuvajā stūrī, bet 22 sekundes vēlāk 4:0 panāca Meija. Viņš gar vārtiem piespēlēja Džeriņam, bet ripa atdūrās pret sāncenšu aizsargu Raienu Gundersonu un atrada ceļu vārtos.

Tādējādi Rīgas "Dinamo" pirmajās trīs spēlēs izcīnījusi septiņus no deviņiem punktiem. Sedlāčeks tika galā ar 32 sāncenšu metieniem. Komanda izbraukumu turpinās otrdien pret Maskavas CSKA un ceturtdien pret Zagrebas "Medveščak".