Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" zaudē Ņižņekamskā

© F64

Trīs uzvaru sērija pārtrūkusi Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā nepilnās divās minūtēs ielaida divus vārtus un ar 1:3 atzina Ņižņekamskas "Neftekhimik" pārākumu. Rīdziniekiem vienīgo ripu iemeta Nikolajs Jeļisejevs, un 21 gadu vecajam uzbrucējam tas bija pirmais vārtu guvums "Dinamo" rindās.

Pēdējās trīs spēlēs trīs uzvaras izcīnījušais Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" diktēja notikumus laukumā arī izbraukuma cīņā pret Ņižņekamskas "Neftekhimik". Jau otrajā minūtē pie apmales tika pārkāpti noteikumi pret pirmās maiņas centru Timu Sestito, un skaitliskā vairākuma laikā varēja izcelties gan Miķelis Rēdlihs, gan Gints Meija, taču metieni no vārtu priekšas bija nesekmīgi.

Momentu netrūka arī otrajā trešdaļā - īsā laika posmā divas reizes uzbrukuma smailē nonāca Miks Indrašis, tāpat partneriem palīgā steidza aizsargi Tomāšs Kundrāteks, Stīvens Saigo un Oskars Cibuļskis, bet arī viņiem neveicās labāk. 35. minūtē pretuzbrukumā M. Rēdlihs meta pāri vārtiem, bet pēc minūtes laukuma saimnieki jau atradās vadībā.

Ņižņekamskas "Neftekhimik" padevās ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā, un Mihails Žukovs no vidējas distances izdarīja metienu bez ripas apturēšanas un perfekti trāpīja tālajā stūrī - 1:0. Laukuma saimnieku uzbrukumi bija mērķtiecīgi vērsti uz vārtiem un pietiekami bīstami, bet rīdzinieki samaksāja par muļķīgām kļūdām.

Vēl pēc minūtes Krišjānis Rēdlihs neprecīzi piespēlēja Kundrātekam, un čehu aizsargs bīstamu pretuzbrukumu spēja novērst tikai ar noteikumu pārkāpuma palīdzību. Vairākumu Ņižņekamskas "Neftekhimik" realizēja ļoti raiti - piespēle pie tālā stabiņa Pāvelam Zdunovam, kuru nenoturēja Rīgas "Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš, un rezultāts 2:0.

Protams, Rīgas "Dinamo" nenolaida rokas, un mešanās atspēlēties atmaksājās. Nepilnas trīs minūtes līdz otrās trešdaļas beigām izcēlās ceturtā maiņa - Roberts Locāns rāvās pa kreiso malu un vienatnē pret vārtsargu izvirzīja Nikolaju Jeļisejevu, kurš no neērtā satvēriena trāpīja zem pārliktņa, panākdams 1:2! 21 gadu vecajam uzbrucējam 11. spēlē Kontinentālajā hokeja līgā tas bija pirmais vārtu guvums un otrais punkts.

Tomēr izglābties rīdziniekiem nebija pa spēkam. Pretuzbrukumā meta Gints Meija un Gunārs Skvorcovs, izdevās pārņemt iniciatīvu, taču momentu veidošana un realizēšana nebija augstākajā līmenī. Cerībām punktu 56. minūtē pielika Žukovs, kurš vēlreiz pārspēja Jūakimu Ērikosnu, šoreiz no vārtu priekšas noslēdzot teicami izspēlētu kombināciju, - 3:1.

Rīgas "Dinamo" ar 18 spēlēs sakrātajiem 23 punktiem ierindojas Rietumu konferences 11. vietā. Astotajā vietā esošā čempione Sanktpēterburgas SKA ir četru punktu attālumā. Trīs spēļu izbraukums tiks noslēgts piektdien, tiekoties ar Čeļabinskas "Traktor", kas šodien ar 5:1 sakāva Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit", kura ieņem otro vietu rietumos.