Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" ar 2:0 pieveic bijušā trenera Arta Ābola komandu

© F64

Pie pirmajiem trim punktiem novembrī Kontinentālajā Hokeja līgā tikuši Rīgas "Dinamo" spēlētāji, kas ar 2:0 pieveica sava bijušā trenera Arta Ābola un vārtsarga Edgara Masaļska komandu "Lada". Abus vārtu guvumus noorganizēja Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs, bet savu pirmo sauso maču aizvadīja Juakims Ēriksons.

Principiālo un svarīgo maču viesi sāka ļoti piesardzīgi, un ripa regulāri atradās viņu laukuma pusē un aizsardzības zonā, turklāt pārvarēt šo biklumu mājinieki viņiem neļāva visu 20 minūšu garumā. 5. minūtē vidējā zonā ar nūju neatļauti tika kavēts Lauris Dārziņš, un "Dinamo" tika pie mača pirmā vairākuma, ko gan aizvadīja visai neizteiksmīgi, sarūpējot vien labu metiena pozīciju Krišjānim Rēdliham, kurš meta garām. Trešdaļas vidū Edgars Masaļskis ar masku atvairīju ripu pēc spēcīga Gunta Galviņa metiena, bet drīz vien "Lada" noorganizēja savu pirmo vērā ņemamo momentu, ripu vārtu rāmī gan neraidot ne reizi.

Trešdaļas beigās dinamiešu pārsvars metienos bija jau 10:0, bet ar 11. metienu Masaļski pārspēt tomēr izdevās, turklāt Laurim Dārziņam un Miķelim Rēdliham sanāca īsts meistarstiķis. Lauris izraustīja pāris autobūvniekus un neskatoties atdeva ripu Rēdliham, kurš ar vienu pieskārienu raidīja to vārtu devītniekā – 1:0! Viesi savus divus pirmos metienus vārtu rāmī nokārtoja tikai trešdaļas pēdējā minūtē, kas Jūakimam Ēriksonam "Dinamo” vārtos kopumā bija pat ļoti mierīgs.

Jau otrā perioda sākumā bīstami meta Tims Seisito, kurš vēl pēc kāda laika pēc Aleksandra Bumagina sveiciena ar elkoni palika guļot uz ledus, taču pārkāpumu tiesneši nesaskatīja. Spēles temps bija krietni audzis, uzbrukumi vēlās no vieniem vārtiem uz otriem, turklāt jau pirmajās piecās minūtēs krietni pastrādāt nācās arī Ēriksonam. Kad trešdaļā bija aizvadītas astoņas minūtes, Māris Jass aiz sāncenšu vārtiem nospēlēja tik enerģiski, ka nopelnīja noraidījumu. Lai arī viesi šajās divās minūtēs daudz kontrolēja ripu un kombinēja rīdzinieku aizsardzības zonā, bīstamu metienu nebija. Izturējušu mazākumu, dinamieši metās uzbrukumā un sarūpēja trauksmainus mirkļus Masaļskim un visai "Lada" aizsardzībai, taču tūlīt pat ar savu momentu atbildēja viesi – Ēriksons spēlēja precīzi.

Otro reizi šajā trešdaļā mazākumā "Dinamo" palika pēc Oskara Cibuļska neveiksmes – pēc viņa metiena ripa taisnā ceļā lidoja pāri bortam. Mājinieki atkal izturēja, bet trešdaļas beigās paši tika pie sava otrā vairākuma, ko arī realizēja. Tiesa, talkā nāca arī sāncenši, precīzāk, uzbrucējs Georgijs Belousovs, kurš tā vietā, lai mestu ripu tālāk no savas aizsardzības zonas, piespēlēja to M. Rēdliham. Sekoja jau mērķēta piespēle Dārziņam, kurš seno kaujas biedru Masaļski nepažēloja – 2:0!

Arī trešo periodu viesi uzsāka ļoti aktīvi, bet "Dinamo" neiesēdās aizsardzībā, regulāri atbildot ar saviem uzbrukumiem. Jau trešdaļas pirmajā pusē rezultātam bija jākļūst 3:0, taču Sotniekam raidīt ripu tukšos vārtos patraucēja... viens no galvenajiem arbitriem, pēc tam saņemot no aizsarga kādu skarbāku vārdu. Laiks ritēja uz priekšu, bet spēles gaita nemainījās – viesi enerģiski devās uz priekšu, rīdzinieki atbildēja ar pretuzbrukumiem. Četras minūtes līdz mača beigām savai bijušajai komandai negribot palīdzīgu roku pasniedza Masaļskis, metot ripu ārpus laukuma robežām un nopelnot divas minūtes. Lai gan neko bīstamu "Dinamo" šajā vairākuma nepanāca, arī divu minūšu nodedzināšanu šajā situācija bija jāuzskata par ieguvumu.

Atlikušajā laikā Ēriksons vēl reizi paguva glābt komandu, Ābols pēdējā minūtē sauca Masaļski malā un spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, bet kaut vai vienus vārtus atgūt "Lada" nespēja – uzvara 2:0! Turklāt komandai tā bija pirmā trīs punktu uzvara kopš 27. oktobra. Vai tas būs sākums kam lielākam?