Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Zabis atgriežas Liepājā, "Dinamo" bez Saigo un Toluzakova dodas uz Bratislavu

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" devies uz regulārā čempionāta pēdējo maču izbraukumā. Starp 22 spēlētājiem nav saslimušais kanādiešu aizsargs Stīvens Saigo, savainotais krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs un Bruno Zabis, kurš devies atpakaļ uz "Liepāju".

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" ar savā laukumā 28 mačos sakrātajiem 28 punktiem ir sliktākā komanda Rietumu konferencē, taču izbraukumā klājies labāk - 40 punkti, kas ir par vienu mazāk nekā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", par trim mazāk nekā Maskavas "Dynamo", par četriem mazāk nekā Sanktpēterburgas SKA un par pieciem mazāk nekā Bratislavas "Slovan". Visas minētās komandas atrodas starp astoņām labākajām kopvērtējumā jeb piedalīsies izslēgšanas spēlēm.

Tiesa, Bratislavas "Slovan", kas ir rīdzinieku nākamā pretiniece, šādu iespēju vēl nav nodrošinājusi, jo trīs mačus līdz regulārās sezonas beigām Minskas "Dinamo" ir astoņu punktu attālumā. Tādējādi viens panākums garantēs Slovākijas komandai cīņu par Gagarina kausu. Pēdējos piecos mačos "Slovan" uzvarējusi četras reizes, nevienu reizi neielaižot vairāk par diviem vārtiem.

Rīgas "Dinamo" uz Slovākiju devies 22 spēlētāju sastāvā - divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Starp viņiem nav savainotie Krišjānis Rēdlihs (astoņi punkti 45 mačos), Nikolajs Jeļisejevs (vieni vārti deviņās spēlēs) un krievu leģionārs Filips Toluzakovs (četri punkti deviņās cīņās). Rezultatīvākais aizsargs kanādietis Stīvens Saigo (19 punkti 52 spēlēs) komandai nevar palīdzēt slimības dēļ, bet Bruno Zabis (divas piespēles 11 cīņās) nosūtīts atpakaļ uz fārmklubu Liepājā.

Uz Bratislavu devies ne tikai hokeja kluba "Rīga" kapteinis Kristaps Zīle, kurš Rīgas "Dinamo" rindās septiņās spēlēs sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -6, bet arī Uvis Balinskis, kurš junioru komandas rindās 34 spēlēs izcēlies ar septiņiem vārtiem un 11 piespēlēm, aizsargu konkurencē atpaliekot tikai no Zīles.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:
Vārtsargi: Jūakims Ēriksons un Jakubs Sedlāčeks.
Aizsargi: Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Ēriks Ševčenko, Māris Jass, Aleksandrs Jerofejevs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Zīle un Uvis Balinskis.
Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Mikelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Vitālijs Pavlovs, Armands Bērziņš, Kaspars Saulietis, Gints Meija un Tims Sestito.