Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Beresņevs atskaita liekos, zināms Latvijas izlases sastāvs

© F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs trīs dienas līdz pasaules čempionāta sākumam atskaitījis pa trim aizsargiem un uzbrucējiem.

Uzbrucējs Kaspars Saulietis sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja, ka viņš nedosies uz pasaules čempionātu Krievijā. Tāpat portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka starp pēdējiem liekajiem izrādījušies aizsargi Kristiāns Rubīns, Renārs Demiters un Kristaps Zīle, bet priekšējā līnijā bez Saulieša svītroti arī Artūrs Ozoliņš un Nikolajs Jeļisejevs. Tādējādi, ja nenotiks nekādi negaidīti pavērsieni, noskaidroti tie 25 spēlētāji, kuri dosies uz pasaules čempionātu.

"Paldies par sezonu visiem, kuri juta līdzi un atbalstīja, kā arī tiem, kuri kritizēja! Atpūta un sākam gatavošanos nākamajai [sezonai], ir lietas, pie kurām jāpiestrādā," savā Instagramprofilā raksta 28 gadus vecais Saulietis, kurš šosezon Rīgas "Dinamo" rindās aizvadīja 51 spēli un sakrāja 11 (7+4) punktus. Saulietis arī uzrakstīja novēlējumu Latvijas izlasei: "Zinu - ir grūti, bardaks, bet jūs to varat! Veiksmi jums pasaules čempionātā!"

No atskaitīto sešinieka visvairāk pārbaudes spēlēs piedalījās Saulietis, kurš septiņos mačos atzīmējās ar diviem vārtiem, rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -1. Pa rezultatīvai piespēlei izdarīja aizsargi Rubīns (4 spēles, 0+1, neitrāls lietderības koeficients) un Demiters (2, 0+1, -1), uzbrucēji Ozoliņš (4, 0+0, 0) un Jeļisejevs (5, 0+0, -2) palika bez punktiem, bet 18 gadus vecais Zīle nepiedalījās nevienā no astoņām pārbaudes spēlēm.

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins un Jānis Kalniņš.
Aizsargi: Jānis Andersons, Edgars Siksna, Ralfs Freibergs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Maksims Širokovs, un Aleksandrs Jerofejevs.
Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Ābols, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Zemgus Girgensons, Edgars Kulda, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Aleksejs Širokovs, Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis un Ronalds Ķēniņš.