Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Znaroks: "Atteikumi doties uz izlasi? Tādu nav un nebūs"

© Scanpix

Krievijas hokeja izlases galvenā trenera Oļega Znaroka paplašinātajā sarakstā pasaules čempionātā atrodams arī Aleksandrs Radulovs, tomēr nav skaidrs, kad un vai Maskavas CSKA uzbrukuma līderis varētu būt redzams laukumā.

"Man ir savainojums," sarunā ar Sport-Express sacījaAleksandrs Radulovs. "Trauma ir ļoti nepatīkama, man ir nepieciešams laiks atlabšanai. Ja izdosies, tad spēlēšu pasaules čempionātā, bet šobrīd negribas riskēt. Neaizmirstiet, ka man nav līguma nākamajam gadam. Centīšos atlabt, bet tam ir vajadzīgs laiks."

Kontinentālās hokeja līgas regulārajā sezonā Radulovs 53 spēlēs sakrāja 65 (23+42) punktus, bet Gagarina kausā 20 mačos tika pie 16 (4+12) punktiem. Arī Oļegs Znaroksizvairījās saukt konkrētas prognozes, kad un vai Radulovs varētu atgriezties laukumā: "Cerība ir vienmēr. Pagaidām viņš nav gatavs spēlēt, kaut gan ārsti dara visu iespējamo. Ceram, ka viņš spēs palīdzēt. Viņam ir cirkšņa muskuļa plīsums. Līdz ceturtdaļfinālam laiks vēl ir."

Krievijas izlase čempionātu sāks piektdien, kad tiksies ar Čehiju, bet ar Latviju tā spēlēs 9. maijā. Taujāts, vai savās mājās pasaules čempionātā apmierinās tikai pirmais zelts, Znaroks bija izbrīnīts: "Kāpēc vispār jāuzdod tāds jautājums? Protams, tikai zelts." Tāpat Znarokam tika prasīts, vai sastāva komplektēšanas procesā viņš saņēma atteikumus ierasties uz izlasi: "Tādu nebija un nebūs. Ir tikai mikrotraumas vai ģimenes apstākļi."

Jau vēstījām, ka savainojumu dēļ 28 hokejistu paplašinātajā sarakstā nav iekļauts Semjons Varlamovs, Nails Jakupovs un Aleksandrs Sjomins. Znaroks sacīja, ka "galīgo" sastāvu - divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 11 uzbrucējus - paziņos vien parīt, bet atlikušās vietas tiks taupītas spēlētājiem no Nacionālās hokeja līgas. Znaroks neizslēdza, ka pirmajās spēlēs kāds no aizsargiem varētu spēlēt uzbrucēja pozīcijā.

Vaicāts par uzbrucēju virknējumiem, Znaroks sacīja, ka Artēmijs Panarins, visdrīzāk, spēles kopā ar Vadimu Šipačovu un Jevgeņiju Dadonovu, bet galvenais uzdevums ir atrast labās malas uzbrucēju Pāvela Dacjuka un Sergeja Mozjakina maiņā. "Pamatvārtsargs? Dīvains jautājums - protams, [Sergejs] Bobrovskis," teica Znaroks.