Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

VIDEO: Sākušās čempionu sacensības "Rally Talsi 2017"; sestdien lielā diena

© Ekrānšāviņš

No 19.–20. maijam Talsos notiek ikgadējais pavasara pasākums "Rally Talsi". Šis ir Latvijas rallija čempionāta trešais posms. Kopumā 83 ekipāžas startēs rallija un rallijsprinta distancē, būs novērojamas arī 52 "Youngtimer" jeb vēsturiskās ekipāžas. ‘’Rally Talsi’’ kopumā piedalās 135 ekipāžas, kuras startē no 11 dalībvalstīm. Kopumā komandas veiks 125 kilometru garu distanci.

Skatītājiem šis gads sniegs ne mazums interesantu momentu ikvienā ieskaites klasē. Rallijā piedalīsies ieskaišu klašu līderi. Skatītājiem savu sniegumu rādīs 2016. gada "Rally Talsi" uzvarētāji - lietuvieši Martins Samsons/Mindaugs Varža. Vēsturisko ekipāžu klase pārsteigs ar savu automobiļu veikumu, senākais auto būs 1965. gada MG MGB savukārt jaudīgākais sporta klases automobilis būs Audi Quattro A2.

19. maijā norisinājās kvalifikācijas posms, kurš ir 5,73 km garš. Šajā pārbaudījumā piedalījās 15 pilnpiedziņas ekipāžas. Posmā piedalās tās ekipāžas, kurām dalībnieku sarakstā ir piešķirti augstākie starta numuri. Komandas šo posmu veic tikai vienu reizi un atbilstoši uzstādītajam laikam, svinīgajā atklāšanā ir iespējams noteikt savu starta pozīciju.

Savukārt, rīt, 20. maijā jau no 9.45 skatītājiem būs iespējams vērot dažādus rallija posmus. Kopumā tiek piedāvāti 9 posmi. Savukārt 21.30 Sauleskalna estrādē ir paredzēta svinīgā apbalvošana un ‘’Rally Talsi’’ čempiona apbalvošana.

Kopš 2014. gada, jau ceturto reizi ‘’Rally Talsi’’ ietvaros notiks arī Lietuvas rallija čempionāta posms. Savukārt kopš 2009. gada rallija ietvaros norisinās arī Čempionu rallijs. Cīņa par čempionu titulu notiek ne vien rallija kopvērtējumā un dažādās ieskaites grupās, bet arī par Čempionu Kausu. Pagājušogad čempionu titulu ieguva ekipāža no Lietuvas Vytautas Švedas/ Žilvinas Sakalauskas ar MitsubishiLancerEvo X N4.

Sekot līdzi ‘’Rally Talsi’’ jaunumiem būs iespējams klausoties Kurzemes Radio, kur par visu jaunāko un aktuālāko ziņos Andris Grīnvalds.

Rallijam būs iespējams sekot līdzi arī Talsu TV un Re:TV. Kanālos varēs vērot tiešraides translācijas no notikumu vietām.

Sestdien 20. maijā 17.00 Talsu TV būs iespējams sekot līdzi noslēdzošajam ātrumposmam SS11/12 Talsi CitySpecial startam. Tiešraides translācijas būs iespējams vērot Talsu TV mājaslapā.

Rallija apmeklētājiem ir svarīgi atcerēties, ka iegādātās biļetes pirms došanās uz ātrumposmiem būs nepieciešams apmainīt pret aproci. Rallija norises laikā būs iespējams biļetes apmainīt divos kontrolpunktos - Talsos, pie Talsu rotācijas apļa un Cērē, braucot pa Rīgas- Ventspils šoseju, pagriezienā uz Kandavu.

Iedzīvotājiem un rallija apmeklētājiem jārēķinās ar to, ka ‘’Rally Talsi’’ norises laikā būs satiksmes ierobežojumi.