Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Gulbis nespēj pārvarēt Romas "Masters" turnīra kvalifikāciju

Šodien Romas "Masters 1000" kvalifikācijas turnīra ietvaros sāpīgu zaudējumu spraigā cīņā pret kolumbieti Santjago Hiraldo piedzīvoja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis.

Maču Ernests iesāka perfekti - pie Hiraldo serves tika uzvarētas visas četras izspēles, kas nozīmēja breiku Gulbim - 1:0. Prieki gan nebija ilgi, jo jau nākamajā geimā Hiraldo bija divas breikbumas pie Gulbja serves. Pirmo breikbumbu Gulbis atspēlēja, bet otro iespēju lauzt Gulbja servi Hiraldo garām nelaida - 1:1. Spēles trešajā geimā, kolumbietim servējot, Gulbis aizspēlējās līdz vienādi, bet pie breikbumbas netika - 1:2.

Nākamajos divos geimos servētāji nospēlēja krietni pārliecinošāk nekā iepriekš, un rezultāts kļuva 2:3. Pie rezultāta 3:3 Gulbim radās iespēja lauzt pretinieka servi, tomēr izmantot latvietis to nespēja - 3:4. Devītajā geimā Ernests pie kolumbieša serves atkal ieguva vienu breikbumbu, ko šoreiz izdevās izmantot, izvirzoties vadībā ar 5:4. Servējot par uzvaru pirmajā setā, Ernestam rokas nenotrīcēja, un pretinieks tika atstāts uz nulles, iegūstot viena seta pārsvaru.

Otrā seta pirmie trīs geimi aizritēja servētāja zīmē, un pie iespējas izvirzīties vadībā netika nedz Gulbis, nedz Hiraldo, taču ceturtajā geimā Hiraldo negaidīti aizcīnījās līdz 40:30 pie Ernesta serves un iespēja to lauzt, izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1.

Ilgi gan nebija jāgaida Ernesta atbilde uz Hiraldo nesen iegūto breiku - jau nākamajā geimā latvietim izdevās tikt pie pirmās breikbumbas otrajā setā, kuru viņš arī izmantoja, panākot 2:3. Lai gan tobrīd likās, ka spēle varētu sākt ritēt par labu Ernestam, tomēr jau nākamajā geimā Latvijas tenisists atkal zaudēja savas serves geimu - 2:4. Izlieto ūdeni Gulbim otrajā setā vairs neizdevās sasmelt, un 24 gadus vecais Hiraldo izlīdzināju rezultātu setos - 1:1.

Izšķirošo setu Ernests sāka visai vāji, ļaujot pretiniekam tikt līdz trīs breikbumbām jau pašā seta sākumā. Ja pirmo un otro Gulbis spēja atspēlēt, tad trešājā Hiraldo nekļūdījas un pārņēma vadību spēlē - 1:0. Nākamajos divos geimos tenisisti spēja noturēt savu servi neieņemtu, taču 4. geimā Gulbis laboja savas pieļautās kļūdas trešā seta sākumā, izmantojot otro no divām iegūtajām breikbumbām pie Hiraldo serves - 2:2.

Trešā seta turpinājumā gan Hiraldo, gan pēc tam arī Ernests vēlreiz lauza otra servi, rezultātam kļūstot jau 3:3. Labas iespējas izvirzīties vadībā Ernestam radās astotajā geimā, kad no 0:40 viņš aizcīnījās līdz vienādi, taču iegūt breika iespējas tomēr neizdevās - 4:4. Rezultātam esot 5:5 un Gulbim servējot, Hiraldo tika pie vienas breikbumbas, taču šoreiz Ernests nospēlēja aukstasinīgāk, atspēlējot breikbumbu un pēc tam arī uzvarot savu serves geimu - 6:5. Tā kā Gulbis jau bija nodrošinājis sev taibreiku, tad visa spriedze pārgāja uz kolumbieti, jo viņam vēl vajadzēja uzvarēt savu serves geimu, tomēr arī ar šo uzdevumu ATP ranga 53. vietas īpašnieks tika galā pārliecinoši - 6:6, un uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams taibreiks.

Jau taibreika pirmajā izspēlē Hiraldo padevās minibreiks, un Gulbis nokļuva iedzinējos. Nākamajās divās izspēlēs kolumbietis palielināja savu pārsvaru līdz trīs punktiem, taču tad fantatisku atgriešanos ciņā par uzvaru izdevās īstenot Gulbim, uzvarot nākamos trīs punktus - 3:3, un spēlētāji mainījas ar laukuma pusēm. Taibreika otrajā daļā Hiraldo ieguva vēl vienu minibreiku, kas šoreiz izrādījās izšķirošs, jo Gulbim atgūties vairs neizdevās, nepilnu trīs stundu cīņā piedzīvojot zaudējumu ar 6:4, 3:6, 6:7(4).

Par zaudējumu kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis neieguva nevienu ATP ranga punktu, tomēr kā mierinājuma balvu saņēma 1000 eiro prēmiju. Šis Ernestam bija pēdējais turnīrs pirms gaidāmā ''Grand Slam'' turnīra Francijā, kas sāksies šī mēneša beigās.