Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Maskalāns: "Miņins nepelnīti saņēma gada sportista titulu"

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns intervijā "Latvijas Avīzei" asi kritizējis savu komandas biedru Jāni Miņinu, uzskatot, ka pērnā gada nogalē viņš nepelnīti saņēmis gada sportista titulu. Tāpat Maskalāns izteicis neapmierinātību ar bobsleja saimniecībā pastāvošo kārtību.

"Jāapsēžas, jāapdomā dzīve, un tad jau redzēs. Pēdējo divu sezonu laikā manas domas par sportu Latvijā ir mainījušās, arī par sistēmu bobslejā. Ja ir tāda attieksme pret otro komandu, tad Pasaules kausos jāpiedalās tikai vienai ekipāžai. Nav jēgas tērēt nodokļu maksātāju un sponsoru naudu tikai ķeksīša pēc – lūk, mums ir divas ekipāžas," sacīja Maskalāns, uzsverot, ka ir apmierināts ar divniekos sasniegto astoto vietu Vankūveras olimpiādē, taču četriniekos cerēja iekļūt desmitniekā, kas neizdevās (11. vieta).

 

Maskalāns atzina, ka viņu neapmierina princips "Visu Miņinam", jo uzskata, ka Latvijas vadošais bobsleja pilots nav ne ar ko labāks par viņu: "Uzskatu, ka tas ir tuvredzīgi - viņam dod visu labāko, mums atstāj pārpalikumu. Šādā situācijā vēl prasīt rezultātu vai kaut ko pārmest – man tas jau ilgāku laiku sēž iekšā... Miņinam visu sezonu taupīja slieču komplektu, ar kuru viņš pērn uzvarēja Eiropas čempionātā, bet šosezon tās ne reizi neuzlika, komplekts pat netika nomarķēts. Bet mums pamēģināt nedeva! Viss tikai Miņinam, bet – ar ko viņš ir labāks? Ne ar ko!"

 

"Uzskatu, ka pērn viņam nepelnīti piešķīra gada sportista titulu, vajadzēja dot Martinam Dukuram vai arī kādam no stūmējiem – Daumantam [Dreiškenam], Intaram [Dambim] vai Osim [Oskaram Melbārdim]. Tas, kā viņi vasarā trenējas un kā Miņins – tās ir divas dažādas lietas," uzsvēra Maskalāns, piebilstot, ka Miņina apgalvojumi par to, ka viņš divarpus stundas trenējoties svaru zālē ir muļķības.Tāpat Edgars atklāja, ka kopš nesenas pagātnes abu sportistu attiecības ir pasliktinājušās, lai gan iepriekš viņš uzskatīja, ka abi ar Miņinu esot labu draugi.

 

Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis neslēpa, ka liela nozīme ir tehnikai, ko pierādīja Maskalāna iespētais Vankūverā: : ''Apmierināts ar olimpiskajām spēlēm nevaru būt, bet – kā liktenis lēma, tā ir. Pasaules kausu sacensībās Edgars netika tik augstu kā šeit. Viņam laikam ir laba psiholoģiskā sagatavotība, divniekos palīdzēja arī iespēja braukt ar Miņina bobu. Tas pierāda to, cik liela loma ir tehnikai. Mēs nevaram atļauties divus divniekus, arī šo nopirka Latvijas Bobsleja federācijas prezidents Jānis Kols."