Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Distanču slēpošanas sacensībās Priekuļos uzvar igaunis un lietuviete

Sestdien Priekuļos FIS sacensībās distanču slēpošanā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts, vīriešiem 10km distancē klasiskajā stilā uzvarēja igaunis Mortens Priks, kas distanci veica 27 minūtēs un 6 sekundēs un par 14 sekundēm apsteidza labāko Latvijas pārstāvi Arvi Liepiņu, kurš izcīnīja otro vietu. Arī dāmām 5km distancē labākajai Latvijas pārstāvei Ingai Dauškānei otrā vieta, jo par 6 sekundēm viņa piekāpās uzvarētājai Kristīnai Kazlauskaitei no Lietuvas, kura distanci veica 16:47,3.

tro gadu pēc kārtas Priekuļu biatlona un slēpošanas kompleksā norisinājās FIS sacensības distanču slēpošanā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts, un diemžēl mājiniekiem atkal neizdevās tikt pie uzvaras. Vīriešu konkurencē 10km 35 dalībnieku vidū, lielāko distances daļu uzrādot otros laikus starpfinišos, tomēr beigās ātrākais bija 21 gadu jaunais igaunis Mortens Priks, kurš ir viens no labākajiem jaunajiem ziemeļu kaimiņu slēpotājiem un pārspējis latviešus šosezon Skandināvijas kausa posmos. Uzrādot labākos laikus pirmajos trijos apļos (2,5km, 5km, un 7,5km), tomēr beigās, uzvarētājam zaudējot 14 sekundes, otrajā vietā palika mūsu labākais slēpotājs Arvis Liepiņš, kurš otro reizi sezonā kļuva par Latvijas čempionu elites grupā. Trešā vieta FIS sacensībās, bet otrā Latvijas čempionātā, tika Robertam Slotiņam , kurš no uzvarētāja atpalika 1:11,5. Tūdaļ aiz goda pjedestāla palika labākais V18 grupas (1994./1995.g.) pārstāvis Arnis Pētersons, kurš pieaugušo grupā Latvijas čempionātā šogad atkal ir trešais ātrākais. Tikai piektais FIS sacensībās palika viens no favorītiem uzskatītais Jānis Paipals, kurš bija labākais no latviešiem pagājušo svētdien Skandināvijas kausā Igaunijā, bet labāko sešinieku noslēdza Pāvels Ribakovs, kurš līdz pat distances vidusdaļai turējās stabili vadošo trijniekā.

Savukārt dāmām 16 dalībnieču konkurencē jau no distances sākuma vadībā izvirzījās lietuviete Kristina Kazlauskaite, un kaut arī mūsu līdere Inga Dauškāne startēja aiz viņas, tomēr iekrāto deficītu distances otrajā daļā neizdevās sadeldēt. Līdz ar to uzvaru svinēja Kazlauskaite, kura bija par 6 sekundēm ātrāka nekā otrās vietas ieguvēja Inga Dauškāne, kurai tāpat kā Liepiņam tika šogad jau otrais čempiones tituls. Trešā finišēja Anda Muižniece, kura no uzvarētājas atpalika 51 sekundi, bet Latvijas čempionātā bronzas medaļas ieguva piektajā vietā finišējusī Natālija Kovaļova. Patīkami pārsteidza 15 gadus jaunā madoniete Kitija Auziņa, kura, būdama vēl S16 grupas (1996./1997.g.) dalībniece, pirmo reizi startēja pie vecākām kolēģēm un bija labākā no latvietēm S18 grupā (1994./1995.g.), bet kopējā ieskaitē ar elites grupu viņai sestā vieta.