Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astroportrets. Baiba Broka. ir vēlme būt pirmajai

© Oksana Džadana/ F64

Patlaban Baiba Broka gaida tiesu skaļā kukuļošanas lietā, kur iesaistīti arī būvnieki. Kriminālprocess sākts 2018. gada pavasarī, un tagad tiesnešu maiņas dēļ lietas skatīšana atlikta uz pusotru gadu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs kādreizējo tieslietu ministri Broku aizturēja pirms diviem gadiem. Viņa tolaik bija Nacionālās apvienības deputāte Rīgas domē un LU rektora vietniece. Lietā apsūdzēti ir arī «Skonto būve» bijušais īpašnieks Guntis Rāvis un bijušais uzņēmuma padomes loceklis Ivars Millers. Apsūdzības ieskatā Rāvis un Millers devuši kukuli Brokai, lai viņa aizstāvētu uzņēmuma intereses LU iepirkumā par Rakstu mājas būvniecību. Izmeklētāju ieskatā iespējamais kukulis bija noformēts kā ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai.

Gada sākumā prokuratūra nosūtījusi lietu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai. Lietā jau divas reizes nomainījies tiesnesis un pirmās sēdes datums pārlikts par pusotru gadu. Tiesas priekšsēdētāja Iveta Krēvica gan atzīmēja, ka uz Brokas lietu neattiecas normas, kas liktu lietu skatīt paātrināti.

Pēc tā dēvētās Saules zīmes Baiba Broka ir Svari. Par šo zīmi bieži vien saka: svārstīgie... Varbūt ikdienā, varbūt iepērkoties, varbūt pie drēbju skapja, jā. Bet neskati vīru... tas ir - sievu pēc cepures. Brokas horoskopā ir spēcīga Lauvas zodiaka zīmes ietekme un dominē Uguns stihija - tās ir ambīcijas, vēlme būt pirmajai, izvirzīties. Cilvēkiem ar šādām kombinācijām tīk dzirdēt, ka viņi ir vislabākie un visgudrākie. Iespējama arī mazliet saasināta sevis uztveršana, un arī dažādi pārpratumi dzīvē un komunikācijā, jo planēta Merkurs astrokartē ir piņķerīgajā retrogrādajā stāvoklī.

Individuālajā horoskopā ir arī spēcīga Gaisa stihijas ietekme, kas norāda uz prasmi komunicēt, intelektu, vēlmi un spējām uztvert jaunu informāciju, iegūt zināšanas. Mazumiņā Zemes stihija - reizumis var pietrūkt praktiskuma un materiālisma. Tajā pašā laikā ir labas diplomāta spējas un prasme orientēties cilvēkos un viņu nolūkos.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)