Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko par Deividu Bekhemu un viņa ģimeni saka kaimiņi?

© Scanpix

Sporta pasaulē Bekhema uzvārds komentārus neprasa. Pateicoties spožajai karjerai, viņš vairākus gadus ir bijis viens no Anglijas futbola izlases līderiem. Aizvadot savus labākos dzīves gadus klubos Madrides «Real» un «AC Milan», viņš tikai nostiprināja savas pozīcijas, kas tagad ļauj dzīvot luksusa dzīvi, ko pats ir spējis nodrošināt sev un savai ģimenei.

Ievērības cienīga karjera

Deivids Roberts Džozefs Bekhems pirmos soļus sportā spēra Londonā. Viņam bija tikai 11 gadu, kad viņu pamanīja slavenā futbola kluba «Manchester United» pārstāvji. Sasniedzot 18 gadu vecumu, viņš parakstīja savu pirmo profesionālo līgumu ar britu klubu un kļuva par vienu no komandas spēcīgākajiem futbolistiem. Pēc tam Bekhems iestājās jau leģendārajā futbola skolā «Tottenham», kuru veiksmīgi pabeidza. Kā vēlāk medijos pats atzina, izglītošanās deva lielāku stimulu attīstīt savu potenciālu, kuru vēlāk pamanīja visā pasaulē. Viss ir sasniegts tikai sviedros un nežēlīgā darbā.

Viens no spilgtākajiem karjeras brīžiem ir Pasaules kausa finālturnīri, un Bekhems ir vienīgais Anglijas futbola izlases spēlētājs visā tās vēstures laikā, kas tajos guvis vārtus gan 1998. gadā, gan 2002. un 2006. gadā. 25 gadu vecumā Bekhemu iecēla par Anglijas izlases kapteini, kas ļāva sevi pierādīt vēl nebijušā atbildīgā postenī. Jau pēc diviem gadiem - 2002. gadā - futbolistu «nopirka» Spānijas klubs «Real Madrid», kura sastāvā Bekhems kļuva par Spānijas čempionu. 2009. gadā futbola zvaigzne pārgāja uz Itālijas klubu «Milan» un savus komandas biedrus aizveda līdz čempionu titulam.

Karjeras laikā Bekhems ir aizvedis četras valstis - Angliju, Franciju, ASV, Spāniju - līdz kārotajam un prestižajam godam - čempiona statusam. Vēl kāds fakts, kas apliecina sportista izcilos panākumus, ir «FIFA 100» saraksts, kurā Deividu Bekhemu atzīmēja kā vienu no 125 visu laiku labākajiem pasaules futbolistiem.

Futbola ikona karjeru noslēdza 2013. gadā 38 gadu vecumā - trīs gadu desmitus Bekhems spēlēja futbolu, noslēdza vairākus miljardus vērtus līgumus dažādos klubos, dažādās valstīs. Viņš ir viena no futbola leģendām.

Ne tikai futbolists

Pasaules līmeņa slavenība ir pazīstama, pateicoties arī savai sociālajai dzīvei. Bekhems ir vairāku zīmolu reklāmas seja, tādi pasaules līmeņa dūži kā «Adidas», «Giorgio Armani» apakšveļas zīmols, kā arī «Pepsi» un «H&M» uzņēmumi ir veiksmīgi radījuši jaunus tēlus, pateicoties Bekhema harismai un seksapīlam. Aptaujājot miljardiem sieviešu, 2015. gadā žurnāls «People» atzina Bekhemu par seksīgāko vīrieti pasaulē.

Bekhems veiksmīgi darbojies modeļu biznesā, lai gan sevi par modeli neatzīst. Cieņpilna attieksme viņam ir pret dažādiem labdarības projektiem, kuros labprāt piedalās, ziedojot dāsnas naudas summas. Pirms gada, 20. martā, Deivids Bekhems uz laiku «atdeva» savu «Instagram» kontu ukraiņu ārstei Irīnai Kondratovai, lai viņa varētu parādīt visai pasaulei, kas notiek Ukrainā, kādos šausmīgos apstākļos jāturpina strādāt ārstiem, lai glābtu dzīvības. Desmit stundu laikā Bekhema konta sekotāju skaits pieauga par 100 tūkstošiem. Tieši tik liela ietekme ir viņa sociālajam stāvoklim interneta platformās, kur Deividam Bekhemam seko 77,7 miljoni pasaules iedzīvotāju. Šis piemērs apliecina, ka sportista vērtības nav aizēnojusi pasaules slava, nauda un tās vara. Viņš ir palicis cilvēcīgs, par ko liecina viņa izteikumi, runājot, piemēram, par karu Ukrainā, mudinot cilvēkus sniegt atbalstu, arī pats Bekhems ziedo un finansiāli palīdz.

Īsts ģimenes cilvēks

Bekhemu ģimene noteikti ir viena no visvairāk apspriestajām pasaulē, jo viņa sieva nav pelēka pele. Viktorija Bekhema ir bijusī grupas «Spice Girl» dalībniece un autoritāte sabiedrībā. Viņa ir izveidojusi veiksmīgu karjeru, radot savu modes impēriju. Stils un Viktorijas dizaineres talants šajā ģimenē ir pamanāms, ko allaž izceļ prese.

Abu laulībā aug četras atvases - dēli Bruklins, Romei, Krūzs un jaunākā meitiņa Hārpere. Visas Bekhemu atvases iet vecāku pēdās, jo veiksmīgi darbojas reklāmas industrijā, kas ļauj pašiem nopelnīt. Bērni tomēr atzīst, ka bez vecāku ietekmes tas diez vai būtu iespējams. Jau kopš mazotnes katra no Bekhemu atvasēm ir augusi neikdienišķos apstākļos - gan paparaci uzmanības lokā, gan citos slavu pavadošajos mīnusos. Taču, kā atzīst Bekhems, viņš kopā ar sievu iemācījis bērniem daudz cilvēcīgu vērtību. Kāds Bekhemu ģimenes kaimiņš un ģimenes draugs esot teicis, ka šie zvaigžņu bērni ir pieklājīgi un labi audzināti: «Viņi visi ir ļoti cilvēcīgi, bez augstprātības un zvaigžņu slimības, vienmēr palīdzēs, apjautāsies, kā iet, un nāks ciemos, lai pavadītu kopā laiku tāpat vien. Pats Deivids, kurš ir viens no labākajiem cilvēkiem, ko nācies dzīves laikā sastapt, ir vīrs ar plašu sirdi. Viņš pazīst cieņu un labestību. Viņam ir svarīgi, lai ģimenē viss būtu harmonijā, lai nebūtu raižu. Sirds cilvēks, kurš ļoti mīl savu ģimeni un līdzcilvēkus, jā, arī svešus, ko apliecina viņa labdara sirds ziedojot.»