Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Rokera Vilka meita min gokarta pedāļus

Vilku ģimene šogad iebraukusi vasarā mazliet neierastākā veidā – rokeris un bāra «Pieci vilki» saimnieks Uno Vilks kopā ar kundzi Ligitu 1. jūnijā devās uz skolēnu gokartu sacensībām, lai atbalstītu Rīgas pilsētas 3. ģimnāzijas komandu «Trakais piens».

Tajā kopā ar trim skolasbiedriem startēja viņu meita Una Vilka. «Trakais piens» trasē nespēja mīt pedāļus tik ātri, lai ieņemtu vietu uz pjedestāla, toties komanda izcēlās ar īpašu atraktivitāti, oriģinālu imidžu, kā arī saņēma atzinību erudīcijas spēlēs. «Mēs dabūjām pirmo vietu par imidžu, izskatu, atraktivitāti, bet kopumā bijām piektajā vietā,» »VZ« pastāstīja Una. Viņa atzīst, ka vecāku atbalsts sacensībās iepriekš neesot bijis plānots, tāpēc sanācis patīkams pārsteigums. «No rīta biju iebraukusi pie māsas mājās, viņa iedeva mums lāpstu kā veiksmes talismanu. Pēc tam viņa aizgāja uz darbu – «Pieciem vilkiem» – un pateica tētim un mammai, ka labi izskatāmies, lai aiziet atbalstīt. Tad šie ar kājām aizčāpoja,» stāsta meitene. Vecāki «Trako pienu» novērtēja ar smaidu un atzinību.

«Trakā piena» gokarts bija aprīkots ar improvizētu govs galvu, kā arī ar tesmeni, kuru komandas dalībnieki ik pa laikam trasē mēģināja slaukt. «Esmu slaukusi govi, kad biju maziņa, bet atceros, ka tas man īsti nepadevās un es uzslaucu sev virsū,» stāsta Una. Arī vecākās māsas dāvātajai lāpstai tika izdomāts pielietojums – gadījumā, ja govs trasē «sataisītu šmauci», to varētu savākt.