Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Paula Dukure nosvin pilngadību

© F64

Līdz ar «Mūsu zelta dziesmas» fināla ballīti tika svinēts vēl kāds priecīgs notikums, proti, naktī uz pirmdienu savu 18. dzimšanas dienu sagaidīja šova rezerviste Paula Dukure.

18 reizes gaisā

Dukuru ģimenes pastarītei tika dāvāta vecāku sarūpēta torte, un viņa, kā pienākas, 18 reizes tika urravota gaisā. «Šobrīd ir mazliet dīvaini: turu rokās šampanieša glāzi un saprotu, ka beidzot drīkstu to dzert. Vēl aizvien gribas dot glāzi turēt brālim, jo es taču nedrīkstu. Taču nu es drīkstu dzert šampanieti un meklēt princi baltā zirgā. Ha, es tagad varu precēties bez vecāku atļaujas!» smaidot savās pirmajās pilngadības dzīves izjūtās dalījās Paula Dukure. «Tagad es pati esmu atbildīga par saviem lēmumiem un darbiem.»

Jāpabeidz skola

Viens no svarīgākajiem uzdevumiem līdz nākošajai dzimšanas dienai jaunajai dziedātājai gaidāms vasarā. Šogad Paula mācas 12. klasē, un jāsāk gatavoties vidusskolas beigšanai un eksāmenu kārtošanai. Netrūkst arī pienākumu, kas saistīti ar mūziku. «Es šogad mēģināšu startēt Eirovīzijā kā soliste. Dziesmu man sarakstīja tētis ar brāli. Tad jau redzēs, kā veiksies,» prātoja Paula.

Konkurēs ar brāli

Starp citu, Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē viņai nāksies konkurēt ar brāli. «Eirodziesmas 2012» pusfinālā tikusi gan tēva Edija Dukura sacerētā «Celebration» (tekstu tai sarakstījis brālis Miks), kuru pašreizējā variantā dzied Paula, gan Mika komponētā «Sweet For Me», ko viņš dzied pats. Tiesa, speciāli izveidotā Mākslinieciskā padome var veikt izmaiņas izpildītāju sastāvā, tāpēc tas, kurš kuru dziesmu dziedās, būs precīzi zināms tikai 1. decembrī.

GANDRĪZ GRIESTOS

Emīls Balceris, Kārlis Būmeisters, Valters Frīdenbergs un brālis Miks Dukurs tik enerģiski svieda gaisā krēslu ar sēdošo Paulu, ka klātesošie vienubrīd jau sāka ar izsaucieniem atgādināt: «Uzmanīgi, griesti!» Viss beidzās laimīgi, un savu pilngadību dziedātāja sagaidīja bez traumām.

VECĀKU DĀVANA

Tēvs Edijs un mamma Lolita meitai sagādāja pārsteiguma dāvanu, ienesot ballītē lielu krēma torti ar astoņpadsmit svecītēm. Pēc svecīšu nopūšanas nu jau pilngadīgā Paula bija atbildīga par tortes sagriešanu, lai katram tiktu vismaz pa gabaliņam. Ar savu pirmo lielās dzīves uzdevumu Paula tika galā veiksmīgi.