Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

"Tusētāju" paaudzei pamatus licis Valters seniors

Dzeršana, kam savulaik bijis maigs apzīmējums «sportiskā režīma pārkāpumi», basketbolistu vidū zēlusi arī agrākajos gados. Jau pirms vairāk nekā divdesmit gadiem daži sportisti par to saņēmuši sodu, un zīmīgi, ka viens no tiem bijis Valdis Valters.

Vai aplis noslēgsies ar viņa dēlu Kristapu?

Padomju gados speciālai komisijai ieviešot visu treneru un spēlētāju disciplināro pārkāpumu reģistrāciju, ik pa laikam uzpeldēja kāds lielāks vai mazāks skandāliņš, kas saistīts ar pārlieku draudzēšanos ar zaļo pūķi vai citiem pārkāpumiem. Tā, piemēram, 1985. gada decembrī uz diviem gadiem «par atkārtotiem rupjiem režīma pārkāpumiem» diskvalificēti ASK komandas spēlētāji Konstantīns Atanasovs un Genādijs Tolmačovs. Šajā pašā gadā sportistu uzraugu acīs iekrituši arī šobrīd pazīstamo Valda Valtera un Kārļa Muižnieka «disciplīnas un uzvedības pārkāpumi», kas novedis pie tā, ka ar LPSR FKSK 1986. gada 28. marta pavēli Nr.261 Valters tika nosacīti diskvalificēts uz gadu, bet Muižniekam tika izteikts rājiens.

No basketbola druvas pārzinātājiem dzirdēts, ka Valteram paticis reizēm pacilāt glāzīti, tomēr savu normu viņš zinājis un meistarības kvalitāte šī iemesla dēļ vismaz VEF spēlēs nav kritusies. Savukārt PSRS izlasē viņš kopā ar lietuviešiem gan esot devis pa īstam. Baumo, ka slavenā Arvīda Saboņa kājas trauma arī reiz radusies tieši pārliekas uzdzīves, nevis sportisku aktivitāšu dēļ, kā tas toreiz tika pasniegts.

Aplis vismaz oficiāli sācies ar Valteru, bet ar viņa dēlu Kristapu tas diemžēl nenoslēgsies – to var teikt pilnīgi droši. Jau nākamajā nedēļā pēc skandalozās «piecīšu» atskaitīšanas no izlases parādījās informācija, ka no BK «Valmiera» rindām izslēgti divi jaunie basketbolisti – Lauris Mizis un Roberts Mednis. Pēc neoficiālas informācijas, jau pēc pirmās spēles šī kluba rindās jaunieši pārāk sparīgi atpūtušies vietējā «Multiklubā». Par Medni kā «tusētāju» ziņu nav, bet Mizis arī iepriekš izcēlies ar disciplīnas pārkāpumiem. Valtera idejas dzīvo un uzvar...

Visu rakstu lasiet 2. oktobra Vakara Ziņās.