Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Frizieri brutāli piekauj "Cosmos" vokālistu Lisenko

© F64

Janvāra sākumā grupas «Cosmos» dalībnieks Juris Lisenko cietis no kādu frizieru, visticamāk, savu bijušo kolēģu un viņu draugu, nežēlības – puisis diezgan pamatīgi piekauts. Mūziķim uzbrukušie frizieri it kā aizstāvējuši kādu meiteni, kuru aizskāris Lisenko.

No mūzikas attālāk

Grupas «Cosmos» aktivitātes šobrīd ir manāmi apsīkušas, jo katrs no tās dalībniekiem atradis sev citu nodarbošanos: Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns iesaistīti veiksmīgajā projektā «Instrumenti», Jānis Ozols ar sirdi un dvēseli meties kordiriģēšanas mākslā, bet Andris Sējāns vienubrīd parosījās Spīķeru kultūras dzīves organizēšanā, bet vēlāk kļuva pazīstams kā mūzikas bērniem radošā projekta «Brīnumskapis» dalībnieks. »VZ« taujāti par «kosmosiešu» piektā dalībnieka Jura Lisenko gaitām, viņa kolēģi bija nezinoši (vai izvairīgi) – it kā kaut ko darot modes biznesā, it kā no mūzikas esot atvirzījies attālāk. Kā neoficiāli »VZ« vēstīja daži informācijas avoti, «Cosmos» stilīgākajam dalībniekam Lisenko pēdējā laikā lielu gandarījumu sagādājot alkoholisko dzērienu pudeļu satura izpēte, taču viņš bija atradis arī algotu darbu – pērn Lisenko esot strādājis par administratoru frizētavā «Stila galerija».

Darbu pamet ar skandālu

Darbs prestižajā frizētavā ritējis gludi līdz brīdim, kad frizieri «Stila galerijā» sākuši manīt zudības no savām kabatām un maciņiem. It kā pat garnadzis pieķerts un nav ziņu, ka tas būtu bijis tieši Lisenko, tomēr vai nu sagadīšanās, vai citu iemeslu dēļ «kosmosietim» darbu nācies pamest. Taču tas bijis tikai sākums: Lisenko esot aizskāris kādu salona «Stila galerija» friziera radinieci, un pārējie metušies to aizstāvēt ar dūrēm. Kā vēlāk pats Lisenko vēstīja sociālās saziņas portālā «Twitter», uzbrucēji esot bijuši četri, īsti gan nepaskaidrojot, kas un kā, bet vēlāk tomēr dodot mājienus. Piemēram, pirmais teikums «čivinātavā» pēc šā notikuma vēstīja, ka «es esmu dzīvs un tagad to ļoti novērtēju – zils un salauztiem kauliem, bet dzīvs – kustos». Paskaidrojot interesentiem, kas īsti noticis, Lisenko skaidroja: «3 vīri un 1 sieva brutāli mani sita un laupīja – tas īsumā.» Pēc vokālista stāstītā (jeb «čivinātā»), izrādās, ka frizieriem ir diezgan trenētas rokas un viņš ticis pamatīgi apstrādāts: «Man ir 27 zilumi un lauzts žoklis + riba.» Visbeidzot mākslinieks devis arī mājienu, kas bijuši ļaundari un pāridarītāji: «Eju ar līkumu no dažiem frizieriem un viņu draugiem – tajā salonā strādā daži noziedznieki... Nu jau ar kriminālu vēsturi.»

Notiek izmeklēšana

Lai gan uzreiz pēc notikuma grupas «Cosmos» dalībnieks Lisenko bija uz nebēdu «izčivinājies» par frizieru «nežēlības sekām», sīkākus komentārus »VZ« sniegt viņš atteicās, jo izmeklēšana šobrīd vēl esot tikai procesā un publiski komentāri varot viņam tikai kaitēt. Viņš gan apstiprināja, ka tik tiešām cietis no frizieru vardarbības. Neoficiāla informācija liecina, ka šīs vardarbības sekas dziedātājam pat nācies dziedēt slimnīcā.