Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

PRAKTISKI: Produkti, kas palīdzēs zaudēt svaru

© F64

Der gan atcerēties – neviens produkts nav brīnumlīdzeklis svara zaudēšanas procesā, ja to lieto pārmērīgi daudz. Minēto produktu lielākais pluss – tie ilgstoši saglabā sāta sajūtu, tāpēc roka ik pēc brīža nestiepjas pēc kādas uzkodas vai našķa, tādejādi uzņemot jaunas kalorijas.

Pupiņas - lielisks proteīna avots. Pupiņas ir arī daudz šķiedrvielu.

Zupa – iesaka maltīti sākt ar zupu. To apēdot, lielais izsalkums sāk zust un pamatēdiena porciju vairs negribas tik lielu. Zupu gan ieteicams ēst bez krējuma.

Tumšā šokolāde – ja nu tomēr gribas kādu našķi, labāk izvēlēties tumšo, nevis piena šokolādi, jo piena šokolāde veicina apetīti.

Svaigi augļi, dārzeņi un jogurts. Piemēram, vesels, svaigs ābols nomāc apetīti. Tādu efektu nevar panākt, izdzerot, piemēram, ābolu sulu. Pats ēšanas process (ēdot ābolu), dod signālu smadzenēm, ka cilvēks kaut ko ēd un tuvākajā laikā cilvēku nepārņems izsalkuma sajūta.

Vārītas olas – iesaka ēst brokastīs, jo pētījumi apliecina – tie, kas ēd proteīniem bagātīgas brokastis, pusdienās un vakariņās neizjūt vēlmi uzturā lietot pārmērīgi treknus vai pārsaldinātus ēdienus.

Rieksti – pētījumi apliecina: cilvēki, kas dienā apēduši saujiņu ar dažādiem riekstiem, ēdienreizēs izvēlas mazākas porcijas, jo izsalkums nav tik liels.

Avots: webmd.com