Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

PADOMS: Ābolu etiķis skaistiem matiem

© Publicitātes foto

Jau gadsimtiem ilgi ābolu etiķis ir slavens ar tā labvēlīgo ietekmi uz organismu – iekšķīgi lietots, tas ne tikai līdzsvaro vielmaiņu, samazina holesterīna līmeni, pazemina paaugstinātu asinsspiedienu, bet arī palīdz normalizēt ķermeņa svaru. Izrādās, ābolu etiķis ir noderīgs arī skaistumkopšanā, jo īpaši – matu veselības un mirdzuma atjaunošanā.

Neviens, pat visdārgākais šampūns, kondicionieris un maska nespējot padarīt matus tik mīkstus un spīdīgus kā visparastākais ābolu etiķis. Kā tas var būt noderīgs, lai mati kļūtu zīdaini maigi? Piedāvājam portāla takprosto.cc sagatavotos padomus.

Ieklausieties, kāds brīnumlīdzeklis ir ābolu etiķis: tas baro un stiprina matu saknes, veicina matu augšanu, nogludina un padara tos zīdaini maigus, palīdz atbrīvoties no blaugznām un galvas ādas niezes, normalizē galvas ādas pH līmeni, palīdz pret pastiprinātu matu taukošanos, ārstē viegli lūstošus matus un novērš matu galiņu šķelšanos, atvieglo ķemmēšanu un ieveidošanu, novērš matu elektrizēšanos un ātri atjauno ķīmiski bojātus matus.

Ābolu etiķa lietošanas galvenais noteikums – produktam jābūt tikai dabīgas izcelsmes. Un tas nozīmē, ka parastais «galda etiķis» to aizvietot nevarēs – jo tas iegūts mākslīgā veidā. Starp citu, līdzīga pozitīva iedarbība uz matiem ir arī vīnogu un aveņu etiķim, taču tie maksā krietni dārgāk.

Lietošana:

1. Nelielā katliņā vai, piemēram, litra krūzē ielej vēsu ūdeni un pievieno vienu ēdamkaroti ābolu etiķa. Vairāk gan ne, citādi etiķa specifisko smaržu būs grūti dabūt ārā no matiem. Ja vienalga baidāties, ka mati pēc skalošanas odīs pēc etiķa, ūdenim var pievienot arī pāris pilienus ēteriskās eļļas. Matiem vislabākā ir ilang-ilang eļļa.

2. Pēc matu izmazgāšanas izskalo ar sagatavoto etiķa ūdeni. Vēlreiz matus skalot ar tīru ūdeni nav nepieciešams. Mitros matos etiķa specifiskais aromāts būs jūtams, taču, tos izžāvējot, tas pazudīs.

3. Kad mati ir izskaloti, nospiediet lieko ūdeni un aptiniet tos ar dvieli. Pēc tam izķemmējiet matus un ļaujiet izžūt bez fēna – saulē un vējā. Ābolu etiķa lieliskā iedarbība būs acīmredzama jau pēc divām trim lietošanas reizēm. 

DER ZINĀT!

  • Ābolu etiķis ir skābes šķīdums, ko iegūst ābolu sulas fermentācijas procesā. Tas satur vērtīgas minerālvielas, mikroelementus un vitamīnus, kā arī etiķskābi, pienskābi, propionskābi, enzīmus, aminoskābes, kāliju un ābolu pektīnvielas.
  • Ābolu etiķa skābes sastāvs organismam ir drošs un labvēlīgs.
  • Iekšķīgai lietošanai ābolu etiķi lieto pa vienai līdz trijām tējkarotēm pirms katras ēdienreizes.