Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

PRAKTISKI: Cik daudz un kāpēc miskastē izmetam pārtiku

© Publicitātes foto

Aptuveni trešdaļu no pasaulē saražotās pārtikas cilvēki izmet miskastē. ASV četru personu ģimene gadā izmet tik daudz pārtikas, kas līdzvērtīga 2, 148 tūkstošiem dolāru. Cilvēkiem nav citas izejas, kā izmest pārtiku, kura jau kļuvusi veca. Bet, vai vienmēr esam pārliecināti, ka izmestais patiešām vairs nav derīgs patērēšanai?

Iegādājoties preces, ikdienā pievēršam uzmanību derīguma termiņiem. Eiropā tiem ir regulējums, kā arī cilvēkiem tiek ieteikts preci neizmantot pēc lietošanas termiņa beigām, kamēr ASV derīguma termiņu regulācija un noteikta nepieciešamība pēc tiem nepastāv. Derīguma termiņi tiek minēti kā galvenais iemesls pārtikas produktu izšķērdēšanā vaino derīguma termiņus, proti, tiklīdz redzam, ka tas „iztecējis”, produktu metam miskastē.

Tomēr atbrīvoties no preces būtu nepieciešams vien tad, ja pārtika ož, garšo vai izskatās slikti, tikai tad varam domāt par tās izmešanu. Jāiegādājas pārtika, kurai ir atlaides – tādā veidā ietaupīsiet naudu, kā arī nelielais derīguma termiņa garums mudinās pārtiku izlietot ātrāk. Izvēloties preces, vienmēr padomājiet par to, vai varēsiet konkrēto produktu vajadzības gadījumā uzglabāt saldētavā, ja nespēsiet to apēst laicīgi.

Informācija sagatavota pēc bbc.com