Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

5 ēdieni no kuriem atteikties, lai ātri tiktu pie slaida vidukļa

© healthyfoodteam.com

Šeit apkopoti pieci pārtikas produkti, no kuru lietošanas vajadzētu izvairīties, ja vēlies iegūt plakanu vēderu.

1. Sāls. Noteikti jāsamazina uzņemtā sāls daudzums. Vēlams izvairīties no sāls pievienošanas ēdiena gatavošanā un jāaizmirst par jau gatava ēdiena sālīšanu.

2. Maize. Baltmaize, makaroni un bulciņas ir ļoti barojošas un satur maz organismam noderīgu vielu, tādēļ no to lietošanas būtu vēlams atteikties. Labāk baltmaizi un balto miltu produktus aizstāt ar veselīgākām alternatīvām, piemēram, rīsiem vai pilngraudu produktiem.

3. Spēcīgas garšvielas. Asas garšvielas, piemēram, čili vai kajēnas pipari spēj ēdienam piedot patīkamu garšu, tomēr arī var uzpūst vēderu un izraisīt dažādas kuņģa problēmas. Vēlams garšvielas lietot mērenā daudzumā.

4. Kafija. Lai gan reti kurš spēj iedomāties savu ikdienas ritmu bez kafijas, šis melnais dzēriens nav pārlieku veselīgs, ja vēlies zaudēt svaru. Tas izvada no organisma ūdeni un kairina kuņģi, ja tiek dzerts tukšā dūšā.

5. Alkohols. Alkohols ir viens no slaida vidukļa lielākajiem ienaidniekiem, jo ne tikai negatīvi ietekmē kopējo veselības stāvokli, bet arī ir visai kalorijām bagāts un var veicināt svara pieaugumu. Tāpat jāpiezīmē, ka lietojot alkoholu, var būt grūtāk sevi kontrolēt  un līdz ar to vieglāk pārēsties.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com