Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Anatolijs Danilāns atklāj, ko domā par kafijas dzeršanu

© Gints Ivuškāns/F64

Viesojoties raidījumā "Pasaki to skaļi" , gastroenterologs Anatolijs Danilāns atbildēja uz Roberto Meloni jautājumiem par kafijas un citronūdens ietekmi uz mūsu veselību. Profesors atklāja, ja citronūdenim piedēvētā pozitīvā ietekme uz veselību īsti nav pierādīta, tad pretēji daudzu uzskatiem, esot pierādīta kafijas pozitīvā ietekme uz cilvēku veselību.

Roberto sarunas sākumā vēlējās noskaidrot, vai mītam par to, ka dzerot siltu citronūdeni no rīta, ir iespēja izvadīt no ķermeņa toksīnus. Profesoram par šo ieradumu ir savs viedokli, kuru viņš nebaidās atklāt.

Redziet, jūsu ārstēšanās ieteiktā lieta (silts citronūdens no rīta) nav indīga, es neticu tam. Nav toksiska inde. Bet es saskatu viņš vienu ļoti lielu ļaunumu, viņai nav ārstējoša efekta. Vislielākais ļaunums ir tad, kad cilvēks neiet pie ārsta.

Profesors kopā ar Hosamu Abu Meri dalās savos viedokļos par kafijas dzeršanu no rīta, kas lielākajai daļai sabiedrības ir ikrīta rituāls.

Kafijas dzērāji dzīvo vidēji 7 gadus ilgāk. Kafija ir antioksidants! [..] Kafijas nepanesamība dažiem cilvēkiem rodas, jo viņi nav ilgu laiku dzēruši kafiju!