© Foto: Depositphotos

Ir jauki zināt vienkāršas lietas, padomus un paņēmienus, lai padarītu virtuvē pavadīto laiku efektīvāku, ēdiena garšu labāku un gatavošanu jautrāku. “Neatkarīgi no tā, vai esat meistarīgs mājas pavārs vai iesācējs, garantējam, ka vēlēsities izmantot vairāk nekā dažus no gatavošanas padomiem.

Piedāvājam virtuves taktiku, lai uzlabotu ēdiena gatavošanu, uzglabāšanu, kā arī veidus, kā padarīt efektīvāku virtuves iekārtu darbību,” raksta RealSimple.com. Sākumu lasiet šeit.

Kā saglabāt svaigus neapstrādātus dārzeņus

Foto: pixabay.com

Izmantojiet šo vienkāršo triku, lai saglabātu sagrieztus neapstrādātus dārzeņus un augļus kraukšķīgus un nesavītušus līdz pat 12 stundām, jo šķīvis ar mīkstiem brokoļiem un izžuvušām burkānu nūjiņām nav pievilcīgs.

Pārklājiet šķivi ar mitru papīra dvieļu kārtu, pēc tam ietiniet paplāti ar dārzeņiem plastmasas maisiņā un ievietojiet ledusskapī.

Zaļo kāršu pupiņu apgriešana vienā mirklī

Foto: pixabay.com

Sēžot ar svaigu zaļo pupiņu krūmu un rūpīgi nogriežot katras pupiņas galu, tas var būt diezgan apnicīgi. Bet ir triks, kā to var izdarīt uzreiz. Sakārtojiet pupiņas tā, lai visi kātiņi būtu vērsti vienā virzienā. Pupiņu cietie, mezglainie gali ir jānogriež, bet tievie, konusveida galiņi ir maigi un ēdami. Saņemiet pupiņa saujā, lai tās būtu līdzenas, un izmantojiet šefpavāra nazi, lai ar vienu vēzienu nogrieztu cietos galus.

Kā pagatavot garšīgu ledus kafiju un tēju?

Pārāk bieži mājās gatavotie ledus dzērieni ir vāji un ūdeņaini. Tas ir tāpēc, ka vienkārši sajaucot parasto kafiju vai tēju ar ledu, tās intensitāte samazinās. Taču ir viegli piešķirt ledus dzērienam vairāk garšu - tas jādivkāršo. Ledus kafijai: izmanto ¼ tasi maltu pupiņu uz katru tasi ūdens. Ledus tējai: uz katru tasi ūdens izmanto 2 tējas maisiņus.

Foto: pixabay.com

Ledus kafijas recepte. Pagatavojiet 200 ml melnas kafijas tasi, pēc tam ļaujiet kafijai pilnībā atdzist. Ielejiet blenderī ar pienu kopā ar 2 vai 3 saujām ledus un kļavu sīrupu, sablendējiet līdz masa kļūst viendabīga. Ielejiet atdzesētā augstā glāzē, garnējiet ar ledus gabaliņiem un pasniedziet.

Ja vēlaties saldināt limonādi vai ledus tēju, tā vietā, lai ķertos klāt cukurtraukam, labāk sagatavojiet vienkāršu sīrupu. Katliņā vienādās daļās samaisa ūdeni un cukuru un vāra uz vidējas uguns, bieži maisot, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis (3 līdz 5 minūtes). Ļauj sīrupam atdzist un pēc vajadzības pievieno dzērieniem.

Izmantojiet 1½ tējkarotes vienkāršā sīrupa uz katru tējkaroti cukura, ko lietojat parasti, un uzglabājiet sīrupu ledusskapī līdz pat 2 nedēļām.

Kā ātri sasmalcināt ķiplokus?

Foto: pixabay.com

Vai jums patīk gatavot ar ķiplokiem, bet nepatīk cīnīties ar lipīgām, papīra plānuma miziņām? Veicot šīs trīs darbības — sagrieziet, sasmalciniet —varat ātri pagatavot krustnagliņu.

Izmantojiet naža galu, lai nogrieztu katra ķiploka saknes daļu. Tas padara vieglāku miziņas nolobīšanu. Novietojiet ķiploka zem naža plakanās puses un saspiediet, līdz jūtat, ka ķiploks padodas. Miza būs atdalījusies. solis. Tagad nomizoto sasmalciniet, līdz ķiploks ir vēlamajā izmērā.

Kā sagatavot čuguna pannu?

Foto: pixabay.com

Čuguna panna ir klasiska, kam jābūt katrā virtuvē. Čuguns vienmērīgi sadala un saglabā siltumu, tāpēc ir lieliski piemērota cepšanai. Tai ir dabiski nepiedegošā virsma — padara to par labu izvēli smalkiem ēdieniem, piemēram, panētām kotletēm. Dažas pannas ir iepriekš piesūcinātas ar taukvielām, bet, ja tā nav, tad ir nepieciešams atkārtoti pannu piesūcināt ar eļļu.

Nomazgājiet pannu ar karstu ziepjūdeni un suku, pēc tam noskalojiet un rūpīgi nosusiniet. Izmantojiet salocītu papīra dvieli, lai uz pannas iekšpuses un ārpuses uzklātu plānu, vienmērīgu augu eļļas pārklājumu.

Pannu uz 1 stundu ielieciet cepeškrāsns augšējā plaukta 1800 C temperatūrā, uz apakšējā plaukta nolieciet trauku vai alumīnija folijas loksni, lai tur satecētu eļļas pilieni no pannas. Pēc stundas atstājiet pannu cepeškrāsnī, kamēr tā labi atdziest.

Kā tīrīt čuguna pannu? Kad runa ir par čuguna pannas tīrīšanu, ir svarīgi atcerēties, ka nedrīkst izmantot ziepes vai pulveri, jo tie iznīcinās nepiedegošo pārklājumu. Dariet tā: apkaisiet pannu ar košera sāli un notīriet to ar papīra dvieli. Izskalojiet pannu zem karsta ūdens. Nekavējoties un rūpīgi nosusiniet pannu ar papīra dvieli, pēc tam uzklājiet plānu, vienmērīgu eļļas pārklājumu. Ja traukus turat citu virs cita, pannā ievietojiet papīra dvieli, lai aizsargātu tās virsmu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv