Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Rudāks, Vilsons un Budovskis, Kainaize un Ābelīte, Akuratere, Vazdika, Grunte un Peltokoski.

Par vilšanos un radošu strupceļu

Publicitātes foto

Valmieras teātris sezonu pagaidu mājvietā “Kurtuve” atsāks piektdien un sestdien, 18. un 19. augustā, ar jaunumu, kas pirmizrādi piedzīvojis aizvadītās sezonas izskaņā un nospēlēts tikai divas reizes - Henrika Ibsena “Kad mēs mostamies” Toma Treiņa režijā.

Stāsts par tēlnieku Ārnoldu Rūbeku, kurš pēc ilgiem svešumā pavadītiem gadiem atgriežas dzimtenē un negaidītā atkal satikšanās ar Irēni - sievieti, kura bijusi iedvesma viņa pasaules slavu guvušajai skulptūrai - liek Rūbekam pārvērtēt visu savu mūža darbu. Abu satikšanās ir mēģinājums atgriezties pagātnē un vienlaikus liecība šādas atgriešanās neiespējamībai. Lai gan sākotnēji šī skulptūra bijusi ideāli pilnīgs mākslas darbs, pamazām tā kļuvusi par vilšanos un radošo strupceļu. Šo pārvērtību izskaidrojums slēpjas zudušā iedvesmā, tās trūkums vienādojams ar atteikšanos no patiesas otra cilvēka mīlestības. Ārnolda Rūbeka lomā - skatītāju mīlētais aktieris Rihards Rudāks, kurš 19. augustā svinēs savu 80. dzimšanas dienu.

Telpa - Mārtiņš Vilkārsis, kostīmi - Ilze Vītoliņa, mūzika - Miķelis Putniņš, gaisma - Oskars Pauliņš. Lomās: Rihards Rudāks, Madara Zviedre (abi attēlā), Ieva Puķe, Eduards Johansons un Sandis Runge.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā