2.lapa

Rīgas pēdējās ceturtdienas

Publicitātes foto

Ceturtdien, 26. oktobrī, izstāde “Mūsu mājas bija zeme. Uzplaukums” (attēlā) iekļauta “Riga Last Thursdays” programmā, kad apmeklētājiem tā būs skatāma līdz pat plkst. 22.00 vakarā.

Šajā īpašajā vakarā, 26. oktobrī, plkst. 18.30 un 19.30 apmeklētāji varēs piedalīties radošās rakstīšanas darbnīcā, kuru vadīs “Ziedoņa klases” vadītāja Elizabete Pavlovska. Tās centrā būs tēlu un stāstu radīšana dažādos žanros, veicinot radošo domāšanu.

Savukārt, plkst. 18.00, 19.00 un 20.00 izstādes apskate producentes Elīnas Vikmanes pavadībā. Tikšanās laikā būs iespēja uzzināt gan mākslas darba rašanās stāstu un mākslinieku ieceres nianses, gan izstādes tapšanu, materiāliem un darba procesu. Tāpat Elīna Vikmane priecāsies atbildēt uz interesējošiem jautājumiem.

Izstāde ir Venēcijas biennāles iespaidīgā Dānijas paviljona ekspozīcija, kas šogad pārradīta Rīgā.

Mākslinieka Ufes Isoloto (Uffe Isolotto) un kuratora Jākoba Lilemozes (Jakob Lillemose) radītā hiperreālistiskā fantāzija, kurā saplūst vizuālās mākslas, kino, scenogrāfijas, dizaina un literatūras jomas, stāsta par cilvēces nākotni vizuāli krāšņā nezināmu augu un dabas elementu vidē ar atsaucēm uz Rīgas jūgendstila arhitektūru.

Par “Rīga Last Thursdays” (Rīgas pēdējās ceturtdienas) jeb “RLT”:

Tas ir kultūras pasākums, kas notiek katra mēneša pēdējā ceturtdienā, kad laikmetīgās mākslas galerijas Rīgā ir atvērtas līdz plkst. 22.00, piedāvājot iespēju iepazīt Rīgas māksliniecisko pusi tieši pēc darba beigām.

Dažas galerijas rīko arī īpašus pasākumus, tostarp “Iepazīšanās ar mākslinieku” (MA), “Izstādes atklāšana” (EO), “Radošās darbnīcas” (W) un “Tūre ar kuratoru” (CT), sniedzot apmeklētājiem unikālu un aizraujošu pieredzi mākslas pasaulē. Dalībnieku vidū ir gan fotogrāfijas un komerciālas mākslas galerijas, gan mākslinieku studijas, kultūras centri un pop-up telpas.

Kopš 2021. gada septembra “RLT” vakaros piedalījušies 30 dalībnieki. Katru mēnesi galeriju dalībnieku saraksts mainās un tiek paziņots nedēļu pirms “RLT”.

Šomēnes pievienojas 28 mākslas telpas: 427, Alksnājs, Aminori, Art RC gallery, Bazar't, Bārs Liepa, CUT ART Gallery, Čehova teātra galerija, DOM, Dziesmusvētku telpa, Galerija Birkenfelds, Hyper radošais centrs, ISSP, LOOK, MASA art gallery, Mākslas un Rotu studija LIEPA, mmāja, M/Gallery, Māksla XO, Maxim Boxer Gallery, NOASS, Provodņiks, Provodņiks: The Typewriter Museum, Newcomers: Pop-up gallery (Premises of the former Bergs store), Galerija MuseumLV, HAPPY ART MUSESUM, Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda jaunā izstāžu zāle.

Pēc galeriju slēgšanas apmeklētāji tiek aicināti apmeklēt “RLT” vakara noslēguma pasākumu galerijā “M/Gallery”.

Ieeja bez maksas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā