Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Lūriņš, Slucka un Šmukste, Ābelīte un Greters, Envija un Patmalniece.

Latgales cilvēku spēks un humora dzirksts

Publicitātes foto

Latgales cilvēku spēks un humora dzirksts, kā arī vairāk nekā 100 nospēlētas izrādes ”Latgola.lv” iedrošinājušas autorus veidot koncertuzvedumu “Atgriežamies Latgolā”. Tuvākā izrāde - svētdien, 29. oktobrī, plkst. 15.00 un 18.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī.

Režisors Valdis Lūriņš, komponists Valdis Zilveris, dziesmu tekstu autors Jānis Peters. Latgaliešu stāstus pierakstījusi Danskovīte, īstena latgaliete.

“Danskovītes skatījums uz cilvēkiem ir ārkārtīgi vērīgs un labestīgs, viņas sarakstītā komēdija ir ļoti pozitīva un mīļa. Arī Valda Lūriņa skatījums uz cilvēkiem vienmēr ir cilvēkus ļoti mīlošs un pozitīvs, un, manuprāt, tie arī ir divi galvenie šī uzveduma veiksmes komponenti.

Jo mums apkārt ir tik daudz negatīvā, sliktā un satraucošā, ka iespēja paveldzēties smieklu šaltīs divu stundu garumā ikvienam ir ļoti liela bauda. Cilvēki ļoti grib smieties, ļoti grib priecāties un ļoti grib redzēt, ka cienījami, godājami, cildināmi, lolojami un mīlami ir visi cilvēki - ar visām viņu vājībām, ar visiem viņu tikumiem, netikumiem un arī neveiksmēm,” uzsver aktrise Dace Bonāte.

Latgales stāstus izspēlēs un izdziedās Latvijas Nacionālā teātra aktieri Indra Burkovska, Dace Bonāte, Anna Klēvere, Voldemārs Šoriņš, Mārcis Maņjakovs un grupa “Baltie lāči”.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā