© Foto: Pexels.com

Ir jauki zināt vienkāršas stratēģijas, padomus un paņēmienus, lai virtuvē pavadīto laiku padarītu efektīvāku, ēdiena garšu labāku un gatavošanu jautrāku.

“Neatkarīgi no tā, vai esat meistarīgs mājas pavārs vai iesācējs, garantējam, ka vēlēsities izmantot šos gatavošanas padomus. Piedāvājam virtuves taktiku, lai uzlabotu ēdiena gatavošanu, uzglabāšanu, kā arī veidus, kā padarīt efektīvāku virtuves iekārtu darbību,” raksta Real Simple.com.

Kā novērst pārtikas piedegšanu pie pannas?

Foto: Pexels.com

Vai jums patīk cept nerūsējošā tērauda pannā? Bet ja produkti gatavošanas vidū piedeg pie pannas? Nedaudz vairāk eļļas vajadzētu palīdzēt, taču nelejiet to virs ēdiena, jo izveidosies taukaina un mitra putra. Uzkarsēta eļļa uz karstas pannas rada gludu, nepiedegošu virsmu, kas garantē drošu cepšanu. To dara, veicot trīs vienkāršas darbības.

Foto: Pexels.com

1. Izmantojiet metāla lāpstiņu, lai nokasītu dārzeņus vai gaļu no piedegušās pannas un pēc tam noliktu tos vienā pannas pusē. 2. Nolieciet pannu tā, lai tukšā vieta būtu virs uguns. 3. Pievienojiet 1 līdz 2 ēdamkarotes eļļas tukšajā vietā un ļaujiet tai sakarst, pirms pārvietojat ēdienu atpakaļ.

Kā sacukurotu medu padarīt vijīgu?

Foto: Pexels.com

Medus nekad nesabojājas, bet mitros apstākļos tas kristalizējas. Neizmetiet to! Lai medus atkal kļūtu šķidrs, ievietojiet trauku bļodā ar karstu ūdeni, līdz medus paliek šķidrs, apmēram 5 līdz 10 minūtes. Medus burku ar noņemtu vāku var ielikt arī mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm vai līdz medus kļuvis mīksts.

Lai novērstu medus sacietēšanu, tas jāuzglabā vēsā, sausā vietā (nevis ledusskapī) un jāizvairās no mitruma iekļūšanas. Tas nozīmē, ka nedrīkst ņemt medu ar karoti, ja ar to jau samaisīta tēja.

Veids, kā sasist olas omletei

Foto: Pexels.com

Piesitot svaigu olu pa bļodas malu, salūzt gan čaumala, gan pārplīst plānā membrāna, kas aptver baltumu un dzeltenumu, ļaujot sīkām čaumalu skaidiņām sajaukties ar olu. Tā veidojas vissliktākā omlete - ar čaumalu gabaliņiem.

Tā vietā olu jāuzsit uz līdzenas virsmas, piemēram, galda vai letes, lai izveidotos viens plīsums. Tādā veidā membrāna paliek neskarta, un tas nozīmē, ka omletē nebūs čaumalu. Lūk, tehnika: 1. Turiet olu vienā rokā un stingri piesitiet tai pa cietu virsmu. 2. Pārbaudiet plīsumu: jābūt vienai plaisu no vienas puses uz otru. 3. Nolieciet īkšķus abās plaisas pusēs un uzmanīgi atdaliet čaumalu. Visas skaidiņas pielips pie membrānas, nevis iekritīs bļodā.

Putukrējuma pagatavošana

Foto: Pexels.com

Ir viegli iegūt gaisīgu putukrējumu un nesakult to sviestā, ja ievēro šos trīs padomus putukrējuma pagatavošanā. Sāciet ar pareizajām sastāvdaļām. Lai iegūtu putukrējumu, izmantojiet putukrējumu ar augstu tauku saturu, bet zema tauku satura krējumu (10-15%) atstājiet kafijai. Pirms kulšanas saldumam pievieno 2 ēdamkarotes cukura uz vienu krējuma tasi (240 ml).

Atdzesētā bļodā ar elektrisko mikseri saputo atdzesētu krējumu un cukuru, līdz krējums nekrīt nost no miksera lāpstiņām.

Ja sakults par daudz un veidojas kunkuļi, var pievienot nedaudz svaiga, neputota krējuma un samaisīt, atkārtojiet pēc vajadzības, līdz maisījums ir izlīdzināts.

Turpmāk vēl - daudz padomu.

Par to, kā kopt virtuves koka dēlīti, lasiet šeit.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv