© Foto: Rojs Puķe

Ir ārkārtīgi svarīgi nenogulēt īsto brīdi un nepārturēt olas - pats garšīgākais, kad olu dzeltenums ir vēl mīksts un garšīgi tek.

Un ja to visu vēl pasniedz ar svaigu maizi.

Sastāvdaļas:

400g liellopu maltā gaļa

400g konservēti sasmalcināti tomāti

4-6 olas (atkarībā no ēdāju skaita)

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

Tabasco mērce

Halapenjo pipari

pētersīļi

sāls, pipari

Pagatavošana:

1.Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un ātri tos apcep. Tad pievieno malto gaļu un cep apmēram 5 minūtes.

2.Pievieno samslacinātus tomātus, pēc garšas sāli, svaigi maltus piparus un tabasco mērci. Sautē maisot, līdz masa mazliet sabiezē.

3.Ar karoti uztaisa padziļinājumus un iesit katrā padziļinājumā pa olai. Apsedz ar vāku un cep minūtes 5-6 līdz olu baltums ir sarecējis, bet dzeltenums vēl mīksts.

4.Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem, halapenjo piparu gredzeniem, pētersīļiem un uzreiz pasniedz.

Seko Piparam šeit:

Instagram

Facebook

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv