Visvienkāršākā olu kulteņa pagatavošanas metode ir olas iesist bļodā, pievienot pienu vai ūdeni un sakult. To var cept iepriekš uzkarsētā izkausētā sviestā uz lēnas uguns, bieži maisot, līdz olas ir mīkstas un sarecējušas.

Kad olu kultenis ir gandrīz gatavs, bet šur tur joprojām ir dažas nesarecējušas vietiņas, noņemiet pannu no uguns. Tagad ir īstais brīdis iemaisīt rīvētu sieru vai maltus garšaugus. To darot, olās esošais atlikušais siltums turpinās to nedaudz pagatavot.

Piedāvājam mazliet citādāku veidu, kā pagatavot olu kulteni.

Olu kultenis ar kazas siera mērci

Foto: pixabay.com

Sastāvdaļas:

120 ml mīksta svaiga kazas siera

60 ml sasmalcināts izturēts cietais kazas siers, piemēram, kazas Gouda

1 ēdamkarote svaigi rīvēta parmezāna siera

Sāls un svaigi malti pipari

4 lielas olas

neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa

1 tējkarote sasmalcināta svaiga rozmarīna

Pagatavošana

1. Mazā bļodā līdz gludai konsistencei saputo svaigu kazas sieru ar 1/4 tasi silta ūdens. Nelielā katliņā uzvāra 3/4 glāzes ūdens, iemaisa izturēto kazas un un parmezāna sieru, līdz tie ir izkusuši un masa gluda. Tajā iecilā svaigā kazas siera mērci un ieber ar sāli un piparus.

2. Vidējā bļodā sakuļ olas. Katlā uz lēnas uguns uzkarsē ūdeni. Izmantojot koka karoti, ūdeni ar apļveida kustībām enerģiski samaisa, lai centrā izveidotos caurums. Samazina siltumu un pārtrauc maisīšanu. Nekavējoties ielej olu kulteni ūdens centrā. Katlam uzliek vāku un vāra tieši 40 sekundes.

3. Izmanto putu karoti, lai izņemtu olas no ūdens. Olu kulteni vienā gabalā pārliek sietiņā un ļauj 10 sekundes notecēt. Apkaisa ar sāli un pipariem.

4. Olu kulteni sadala 4 daļās un pārlej ar kazas siera mērci. Apslaka ar olīveļļu. Garnē ar svaigu ar rozmarīnu un pasniedz uzreiz.

Kā atšķirt kokosriekstu krēmu no kokosriekstu krējuma, lasiet šeit.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv