Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Rolands Gulbis atstāj "NP Foods" vadību

© f64

SIA "NP Foods" līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis ir nolēmis atstāt savu amatu, aģentūru LETA informē uzņēmumā.

Gulbis bija "NP Foods" valdes priekšsēdētājs kopš 2012.gada janvāra.

No šodienas "NP Foods" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīs Eriks Smits-Hansens, kurš līdz šim ieņēma uzņēmuma "Orkla Confectionery & Snacks Norway" pārdošanas direktora amatu, kā arī pildīja dažādus citus augstākā līmeņa vadības amatus "Orkla" kopš viņš pievienojās grupai 1998.gadā.

Smits-Hansens atzīmē, ka tuvākajos gados iecerēts turpināt iemantot patērētāju uzticību un radītu peļņu nesošu izaugsmi.

Kā ziņots, šā gada 11.martā noslēdzies norvēģu koncerna "Orkla" un kompānijas "NP Foods" apvienošanās darījums, norvēģiem iegādājoties "NP Foods" piederošos uzņēmumus AS "Laima", AS "Gutta", AS "Staburadze", "NP Logistics" un "Margiris", aģentūru LETA informēja uzņēmumā. Vienošanās ar "Nordic Partners Food Limited" par grupas uzņēmumu 100% kapitāldaļu iegādi tika noslēgta 2014.gada 26.augustā. Šā gada februārī tika saņemtas uzņēmumu apvienošanās atļaujas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Konkurences padomēm, kā iznākumā 2015.gada 11.martā darījums tika pilnībā pabeigts.

Ar šo iegādi "Orkla" ir divkāršojusi biznesa apjomu Baltijas reģionā, kļūstot par vienu no lielākajiem patēriņa preču piegādātājiem Baltijas reģiona pārtikas sektoram.

"NP Foods" īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir "Orkla", kas iegādājās 100% kapitāldaļu visos kompānijas uzņēmumos - AS "Laima", AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", "UAB Margiris" un SIA "Detente" no uzņēmuma "Nordic Partners Foods Ltd", kura īpašnieki ir Latvijas investīciju kompānija "Nordic Partners" un Islandes fonds "BIL ehf". Darījuma summa netika norādīta.

"Orkla" pieder arī SIA "Spilva" un "Ādažu čipšu" ražotājs "Latfood", Igaunijas šokolādes un konfekšu ražotājs "Kalev" un pārtikas pārstrādes uzņēmums "Põltsamaa Felix", kā arī Lietuvas pārtikas pārstrādes uzņēmums "Suslavičius-Feli".

"Orkla" akcijas tiek kotētas Oslo fondu biržā, un tā galvenā mītne atrodas Oslo, Norvēģijā. "Orkla" ir vadošais piegādātājs pārtikas jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Grupa darbojas arī alumīnija, HES un nekustamā īpašuma nozarēs. Grupas apgrozījums 2013.gadā sasniedza 4,13 miljardus eiro.