Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

LienesCandy bijušajam draugam problēmas ar narkotikām

© Vakara Ziņas

Pagājušajā nedēļā policija lūdza sabiedrības palīdzību par smagiem narkotiku noziegumiem meklētā Kārļa Venckoviča atrašanā – 28 gadus vecais puisis iekūlies pamatīgās nepatikšanās.

Ballīšu lauva

Kad »VZ« vēlējās uzzināt papildu informāciju par Kārļa Venckoviča meklēšanas iemesliem, policijā pauda izbrīnu – kas viņš tāds ir, kāpēc par šo puisi tāda interese?! No likumsargu viedokļa, Venckovičs tiešām ir tikai viens no kārtējiem tipiem, kas iesaistījies narkotiku nebūšanās, savukārt bulvārpresei (un dažādu smalku ballīšu apmeklētājiem) šis vārds ir ļoti pazīstams: savulaik sevi pieteicis kā modeli, pēc tam atzīmējies ar romantiskām attiecībām ar dziedātāju Lieni Greifāni (tolaik Candy), bet pēc šo attiecību pajukšanas puisim iestājās romantikas periods ar Lieni Ušakovu, tolaik Lieni Brikousku jeb Lee. Abi kopā iedziedāja pat tās vasaras «youtube.com» hitu «0503». Venckovičs ir aplidojis vēl vairākas sabiedrībā zināmas burziņu meitenes, tostarp arī basketbolista Kaspara Kambalas tagadējo draudzeni.

Paputējis uzņēmējs

Interesanti, ka Venckoviča vārds ik pa laikam uzvēdījis tur, kur ir kāda saistība ar narkotikām – Vecrīgas klubu ballītēs bez viņa šobrīd droši vien klājas krietni vien bēdīgāk... Vai viņš tiek turēts aizdomās par narkotisko vielu piegādāšanu, tirdzniecību vai cita veida noziedzīgiem nodarījumiem policija pagaidām izmeklēšanas interesēs neizpauž – kad noķeršot, tad arī šajā lietā būšot lielāka skaidrība. Jāpiebilst, ka Venckovičs pirms pāris gadiem kopā ar biznesa partneri un investoru no Francijas bija atvēris restorānu-klubu «Soul & Kitchen» Martas ielā, kā arī «Soul & Grill» Andrejsalā. Tiesa, parādu dēļ biznesa partneri no Francijas sadarbību ar Venckoviču ātri vien pārtrauca, savukārt «Soul & Kitchen» pārtapa par «Seven».

Pēc smaga panta

Valsts policija meklē apsūdzēto (tieši šāds termins viņam piemērots likumsargu oficiālajā paziņojumā) Venckoviču, kurš tiek turēts aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 253.1. panta 3. daļā. Šajā pantā ir runāts par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, savukārt minētā daļa precizē, ka tā attiecas uz darbībām, ja tās izdarījusi organizēta grupa vai lielā apmērā, vai ja tās izraisījušas smagas sekas, kā arī par narkotisko vielu realizāciju nepilngadīgai personai, restorānos, kafejnīcās, bāros, publiskās izklaides vai svētku pasākumu norises vietās – par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pat 15 gadiem. »VZ» rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Venckoviča gadījumā runa ir par kokaīnu un citām «smagām» narkotikām, bet pats puisis jau nozudis ārzemēs. Arī policijā »VZ« apliecināja, ka kuru katru un «zālītes» šķipsnas vai «kāsīša» uztīšanas dēļ vien šādā meklēšanā neizsludina – tas jau vien apliecina, ka nodarījums ir nopietns, un pastāv pamatotas bažas, ka Venckovičs par varītēm centīsies izvairīties no liecību sniegšanas un atbildības un, iespējams, jau tagad «ir tālu, tālu ārpus sasniedzamības».

»VZ« uziet pēdas pazudušajam

Par to, ka Venckovičs ir pazudis no Latvijas apvāršņiem, jau labu laiku liecina arī sociālie tīkli. Piemēram, «facebook.com» viņa profilā pēdējā ievietotā fotogalerija datējama ar 2013. gada 5. decembri, un tā ir no ballītes Vecrīgas klubā «Bar.Ber Room», kas, cita starpā, ir iecienīta atpūtas vieta seksuālo minoritāšu aprindās. Savukārt puiša tā saucamajā laika joslā šajā profilā figurē tikai draugu sveicieni viņam vārda dienā un dzimšanas dienā. Tiesa, starp visiem šiem sveicieniem ir kāds interesants ieraksts, kas liek domāt, ka policijas meklētais Venckovičs šobrīd varētu atrasties Francijā, Nicā. Jāpiemin, ka tieši tur ap 2008. gadu risinājās viņa kā modeļa foto sesija un tieši minētajā pilsētā šobrīd dzīvo viena no viņa daudzajām draudzenēm.