Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Sieviešu rallijā mēģinās sasniegt Ginesa pasaules rekordu

© nra rahīvs

Šodien Jūrmalā un tās apkārtnē notiks "Sieviešu rallijs Jūrmala 2014", kurā plānots sasniegt Ginesa pasaules rekordu - visvairāk dalībnieču sieviešu motoru sporta pasākumā.

Pašlaik Ginesa rekords minētajā kategorijā pieder Indijai, kur februārī "Lavasa Women’s Drive" pasākumā piedalījās 467 ekipāžas un kopumā 934 sievietes. Atskatoties uz iepriekšējā sieviešu rallija rezultātiem, Latvija šo rezultātu jau ir pārspējusi - šogad mūsu sieviešu rallijā bija pieteiktas 556 ekipāžas un kopā 2000 dāmu. Kā stāsta "Sieviešu rallija Jūrmala 2014" organizatoru pārstāve Laura Tabita, tieši šis fakts viņu ir mudinājis šodien oficiāli sasniegt faktiski jau esošo Ginesa pasaules rekordu.

"Latvija nebūtu Latvija, ja mums nebūtu lielu mērķu. Tas ir tas, kas jāpaveic mūsu sievietēm, lai katra var ielikt ķeksīti - es sasniedzu Ginesa rekordu Latvijai," skaidroja Tabita.

Šogad pie spēkrata stūres sēdīsies arī uzņēmēja un blondīņu apvienības "Go Blonde" prezidente Marika Ģederte, žurnāliste Inga Spriņģe, sabiedrības dāma Kristīne Lindenblate, konkursa "Mrs. Grandma Universe 2013" dalībniece un titulu "Mrs.Grandma Globe 2013" un "Mrs.Grandma Star 2013" ieguvēja Lilita Siliņa.

Reģistrēšanās sacensībām, kā arī starts un finišs būs kempingā "Nemo". Trases aptuvenais garums ir 200 kilometri. Rallijā iespējams startēt ar jebkuru vieglo automašīnu, kam izieta tehniskā apskate un kas piemērota Latvijas ceļu satiksmei, bet pasākuma oficiālais auto būs "Ford". Katra ekipāža tiks pakļauta arī slēptai laika kontrolei. Pārkāpuma gadījumā pēc finiša var draudēt soda minūšu piešķiršana.

Rallija nolikums arī paredz, ka sacensību laikā nav pārkāpjami ceļu satiksmes noteikumi, tam sekos Jūrmalas Ceļu policija.

Pasākuma noslēgumā rallija dalībniecēm tiks pasniegtas veicināšanas balvas vairākās nominācijās. Savukārt ekipāža, kas būs ieguvusi pirmo vietu, saņems iespēju doties pilnībā apmaksātā ceļojumā uz Turcijas kūrortpilsētu Antāliju, kā arī 100% studiju maksas atlaidi pirmajam studiju gadam kādā no biznesa augstskolas "Turība" īstenotajām profesionālā bakalaura studiju programmām.

Pasākuma neoficiālajā daļā dalībnieces varēs baudīt brīvdabas SPA, piedalīties radošajās darbnīcās un apmeklēt muzikālos pasākumus visas dienas garumā, tostarp arī grupas "Musiqq" uzstāšanos. Dalībnieču-māmiņu ērtībām būs pieejams arī bērnu pieskatīšanas centrs.

Rallija sacensības aktīvi novēros pieredzējuši rallija rīkotāji, kas, iepazīstoties ar pasākuma norisi un dokumentiem, noteiks, vai Ginesa pasaules rekords sasniegts godīgi.

Pirmais sieviešu rallijs notika 2009.gadā, šogad tas norisinās jau sesto gadu pēc kārtas. To rīko SIA "Stipriem Events&Media" sadarbībā ar Jūrmalas domi.