Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Izklaide

Meiteņu spiegšanas iemesls – OneRepublic Rīgā

© publicitātes foto

Kailijas Minogas koncerts ir veiksmīgi aizvadīts – nu vairs nav daudz atlicis līdz šīs sezonas noslēgumam. Kā viens no aktuālākajiem un gandrīz pēdējiem augsta līmeņa pasākumiem varētu būt 12. novembrī Arēnā Rīga notiekošais amerikāņu poproka grupas OneRepublic koncerts: tā klausītājiem klātienē būs iespējams novērtēt tādas dziesmas kā Apologize, Stop And Star, Good Life, All The Right Moves, If I Lose Myself, Feel Again, Counting Stars un citas.

Native turnejas laikā OneRepublic viesosies vairāk nekā piecdesmit pasaules lielākajās pilsētās un par vienu no savām pieturvietām izvēlējusies arī Rīgu. Grupa sev līdzi vedīs iespaidīgu skaņas, gaismas un skatuves aprīkojumu, radot iespēju baudīt augstākās klases koncertšovu. Jāatgādina, ka OneRepublic 2002. gadā dibinājuši skolasbiedri Raiens Teders un Zaks Filkinss. Grupā darbojas arī Drjū Brauns, Brents Kacls un Edijs Fišers. Pasaules slavu OneRepublic atnesa 2007. gads un sadarbība ar producentu Timbalandu, kas remiksēja un savā albumā iekļāva grupas dziesmu Apologize. Tā nedēļām un mēnešiem ilgi atradās daudzu valstu mūzikas topu virsotnēs un šobrīd ir ierindojusies Billboard visu laiku populārāko dziesmu piecdesmitniekā.

Līdz šim OneRepublic izdevusi trīs albumus. Katrs no tiem grupu pacēlis arvien plašākā slavas zenītā. Jaunākais albums Native iznācis 2013. gada martā un ir kļuvis par veiksmīgāko grupas ierakstu. Tajā iekļautie singli Counting Stars, Feel Again un If I Lose Myself daudzās valstīs ieguvuši zelta un platīna statusu un šobrīd atrodas nemitīgā rotācijā radiostacijās un mūzikas televīziju kanālos.

Interesanti, ka OneRepublic līderis Raiens Teders paralēli dalībai grupā raksta un producē dziesmas arī citiem. Kā dziesmu autors vai līdzautors viņš sadarbojies ar Maroon 5, Adeli, Eliju Goldingu, Dženiferu Lopesu, U2, One Direction, Vitniju Hjūstoni, Backstreet Boys, Džeimsu Blantu un neskaitāmiem citiem. Ja precīzāk – Teders ir Leonas Lūisas balādes Bleeding Love, kā arī Beijonsas Noulzas hita Halo autors, bet Adeles singli Turning Tables un Rumour Has It 2012. gadā viņam devuši iespēju tikt pie Grammy balvas.