Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide

15 minūšu slavas dēļ riskē ar dzīvību

© bbc.com

Ja 2014. gadu viennozīmīgi var dēvēt par tā saukto "selfiju" jeb pašportretu gadu, tad 2015.gadā apsēstība ar šādu foto uzņemšanu sasniegusi pat bīstamu līmeni.

Britu raidsabiedrība BBC informāciju par to, cik ļoti cilvēki riskē, lai uzņemtu, viņuprāt, vislabāko pašfoto. Kamēr vieni izmisīgi rāpjas pasaules augstākajās virsotnēs, tikmēr citi bīstami tuvu pietuvojas plēsīgiem zvēriem.  BBC pētījumā apkopojis informāciju par to, ka uzņemot šāda veida bildes miruši vismaz 12 cilvēki visā pasaulē. Lai gan šāds skaitlis varētu šķist neliels, tomēr, piemēram, no nāvējošiem haizivju uzbrukumiem visā pasaulē 2015.gadā miruši tikai astoņi cilvēki. 

BBC sazinājies ar vairākiem pasaulē populāru selfiju īpašniekiem, kuri norādījuši, ka šādā veidā viņi iegūst kaut 15 minūtes slavas.Kamēr daudzviet pasaulē eksperti spriež, kā mazināt šo mūsdienu apsēstību, tikmēr, piemēram, video par to, kā uzņemti pasaulē bistamākie selfiji skatīts jau vismaz 20 miljonu reižu. 

Saskaņā ar Ohaijo Universitātes pētījumu atklāts, ka to cilvēku vidū, kuri regulāri uzņem šāda veida bildes vērojams daudz lielāks narcisms un var būt pat nosliece uz psihopātiju.