Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

Olga Rajecka. Tas tev, mammīt, Māmiņdienā

GAIDĪS SAVU MAMMU. Sestdien Jelgavas Kultūras namā notiks divi īpaši krāšņi Mātes dienai veltīti koncerti, kur tautā iemīļoti mākslinieki ne tikai dziedās, bet arī stāstīs par savām mīļajām un īpašajām mammām. Savu mammu skatītāju rindās ļoti gaidīs arī Olga Rajecka © F64

2.lapa

Nelaid, māte, bērnus mežā

«Dziesma Saullēkts bija veltījums Marijai, un tāds tas vienmēr paliks,» Olga uzsver, sakot, ka viņa jutīsies ļoti pagodināta šo dziesmu nodziedāt arī šajā Mātes dienas koncertā, jo tā esot viena no labākajām dziesmām, ko viņa jebkad izpildījusi. Dziedātāja atminas kādu epizodi no 1992. gada, kad bija jāsteidzas uz Latvijas Televīziju, lai šo dziesmu nodziedātu Mikrofona aptaujas koncertā. «Atceros, ka pabaroju Mariju, Igors [Marijas tētis basketbolists Igors Miglinieks] palika pie meitas, un es steidzos uz mašīnu. Bet - mūsu žigulim bija nozagti abi aizmugurējie riteņi, mašīna uzlikta uz ķieģeļiem... Tas bija ārprāts! Saucu taksi, šausmīgi ilgi to gaidīju, taču paspēju, un viss bija kārtībā. Vēlāk šī dziesma tika iekļauta manā jubilejas dziesmu izlasē Svētku diena, es to dziedu daudzos koncertos, dziedāju arī savā jubilejas koncertā.»

Dziedātāja cer, ka uz koncertu Jelgavā atbrauks arī viņas mamma Vida, kurai šogad nosvinēti 75. šūpuļsvētki un kura dzīvo Rundāles novada Svitenē. «Ja tu mīli savu māti, tu dzīvi bez viņas nevari iedomāties. Un man tā ir,» Olga vaļsirdīgi stāsta, sakot, ka bieži pie mammas aizbrauc, regulāri piezvana, aizsūta naudiņu. «Viņa par mums visiem vienmēr rūpējas, un tas ir tik forši, ka ir mamma! Es zinu, ka vienmēr un par jebko varu palūgt viņai padomu. Jā, man tiešām ir palaimējies, ka viņa vēl ir šeit, ar mums.»

Dziedātāja stāsta: kad koncertos ar Vari Vētru izpilda dziesmu Māmiņai, daudzi zālē raud - jo atceras savas mammas. «Daudziem ir skumji, aptverot, kā dzīvojuši savas dzīves, kāds par mammu, iespējams, bijis aizmirsis. Bet - nelaid, māte, bērnus mežā... Tā notiek, ja aizlaiž mežā neizaudzinātus. Es uzskatu: kā tu audzini savus bērnus, to pašu arī saņem pretī.»

Labi uzaudzināts bērns

Ar savu meitu dziedātāja lepojas. «Tas ir lielākais un labākais darbs, ko savā dzīvē esmu izdarījusi, - man ir labi uzaudzināts bērns. Protams, ne bez Igora vecāku palīdzības - mēs kopā esam uzaudzinājuši ļoti labu cilvēku, par ko arī viņiem esmu pateicīga. Un es patiešām varu lepoties, ka Marija man ir ne tikai labs bērns, bet arī ļoti laba draudzene. Vienmēr esmu gribējusi, lai viņa mācās, un viņa to arī dara - studē TV režiju RISEBA trešajā kursā. Viņai ļoti patīk tas, ko viņa dara, un es ceru, ka mums jau drīz būs ļoti laba televīzijas režisore ar muzikālu izglītību,» Olga par savu Mariju stāsta ar īpašu mīļumu. Viņa turpina: «Marija ir ļoti mērķtiecīga, un es zinu, ka viņai viss būs labi! To arī viņai vairākkārt esmu teikusi: ja tev būs izglītība un zināšanas un ja tu būsi vēl arī labs cilvēks, tev visi ceļi būs vaļā.»

Dziedātāja novērojusi, ka liela daļa mūsdienu jauniešu visu grib uzreiz: lielu algu, savu māju, labu mašīnu, dārgas drēbes, izklaides un ceļojumus. «Es uzskatu, ka tā ir slikta audzināšana, un es Mariju tā neesmu audzinājusi. Mums vienmēr ir pieticis ar to, kas mums ir, un mēs vienmēr esam dzīvojušas tā, lai ir vienkārši forši. Mēs nekad neesam bijušas savtīgas. Marija man nekad nav prasījusi: «Mammu, iedod man naudu, man vajag!» Nekad. Mēs vienmēr kopā esam izlēmušas, ko mums vajadzētu iegādāties, kas mums kopīgi vai katrai atsevišķi būtu nepieciešams. Arī, pavisam maza būdama, viņa veikalā nekrita gar zemi histērijā, lai es viņai kaut ko nopirktu. Viņa saprata, kad teicu, ka to nevaram atļauties, ka tagad mums nav naudas,» stāsta Marijas mamma, ar smaidu atceroties kādu senu gadījumu, kad meita uz mammas teikto, ka nav naudas, atteikusi: «Bet tev taču ir kredītkarte...» Protams, es nedrīkstēju tā teikt, ka man nav naudas, jo, paldies Dievam, iztikas līdzekļi mums vienmēr ir bijuši.»

Turpinājumu lasi nākamajā lapā