Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Kā pašmāju slavenības bauda vasaru

© facebook.com

Vasara ir pašā plaukumā. Gada karstākais laiks ir kā radīts atvaļinājuma baudīšanai. Atpūta pie dabas, ceļošana vai citas aktivitātes ir tikai dažas no brīvdienu iespējām, ko baudīt siltajā laikā. Arī Latvijā pazīstami ļaudis bauda vasaras priekus un iepazīstina ar saviem šīs sezonas vaļaspriekiem.

Līga Zeļģe smeļas spēku no dabas

Nacionālā teātra aktrise Līga Zeļģe atklāj, ka viens no viņas lielākajiem vaļaspriekiem ir ceļošana. Silto laiku aktrise cenšas izmantot, apceļojot Latviju, kā arī izbraucot ārpus tās robežām.

«Man šķiet ļoti būtiski iepazīt jaunas vietas,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atzīst aktrise. Šo vasaras sezonu Līga Zeļģe atklāja ar piedalīšanos komponista Kārļa Kazāka rīkotajā muzikālajā velosipēdu izbraukumā «Velomūzika». Lai arī vasaras jauniestudējuma «Saimnieks meklē saimnieci» mēģinājumu dēļ aktrise pasākumu varēja izbaudīt tikai divas dienas, viņa jūtas ļoti gandarīta: «Tā bija pamatīga fiziska un arī garīga atpūta. Šogad «Velomūzika» norisinās Kurzemes pusē. Mēs braucām no Kolkas līdz Mazirbei un tālāk līdz Pācei. Maršruts nebija no tiem vieglākajiem. Nācās braukt pa mazām meža taciņām un smilšainiem kāpu ceļiem. Vakarā pēc tālā ceļa apmetāmies pie vietējiem saimniekiem, kur kā pateicību par viesmīlīgo uzņemšanu sniedzām koncertus.» Aktrise pēc garās teātra sezonas pilsētā cenšas silto laiku pavadīt tuvāk dabai. Bērnībā Līga Zelģe karstās vasaras dienas vadīja Latvijas laukos ezera tuvumā.

Aktrise atzīst: «Sākumā man likās, ka ezeri ir mana mīļākā atpūtas vieta, taču vēlāk sapratu, ka arī jūrai ir savs īpašais šarms. Mani arī ļoti fascinē kalni. Līdz šim neesmu vēl kāpusi tajos, taču nekad nesaki nekad.»

Valters Krauze pie baseina nelaiskosies

Vasara TV raidījumu un pasākumu vadītājam Valteram Krauzem ir ļoti darbīgs laiks: «Darbs mijas kopā ar atpūtu.»

Brīvajos brīžos raidījumu vadītājs Valters Krauze labprāt dodas peldēt, kas, pēc viņa domām, ir neatņemama vasaras nodarbe. Viņš atzīst, ka cenšas būt daudzpusīgs, izvēloties dažādus atpūtas veidus. Galvenokārt atpūtas programma tiek sastādīta, vadoties pēc laika apstākļiem un garastāvokļa. Turklāt bieži vien tā ir atpūta draugu kompānijā. Parasti atpūtas galamērķi tiek izvēlēti spontāni: «Ja draugi pēkšņi piezvanīs un piedāvās braukt uz Gruziju, es teikšu - braucam!» Pēc pasākumu vadītāja domām, vislielākais ieguvums, ko sniedz ceļošana, ir atmiņas par redzēto un piedzīvoto. Valters Krauze gulēšanu pie baseina labprātāk maina pret aktīvu atpūtu. TV raidījumu un pasākumu vadītājs uzskata, ka foršāk ir pašam veidot notikumus, nevis peldēt pa straumi.

Busulis dzimtajos Talsos sauļojas, iemalko vēsu alu un peldas

Populārais latviešu dziedātājs Intars Busulis starp mēģinājumiem un koncertiem mēģina atrast laiku atpūtai un vasaras baudīšanai. Jūlijs darba ziņā skatuves māksliniekam ir maksimāli piepildīts, un dziedātājs mēdz to dēvēt par «pasākumu cunami» mēnesi.

Busulis ir viens no māksliniekiem Laimas Vaikules rīkotajā starptautiskajā festivālā Jūrmalā, pēc kura dziedātājs aktīvi gatavosies «Abonementa orķestra» koncertam kopā ar Liepājas simfonisko orķestri. Starp daudzajiem koncertiem Latvijā dziedātājs vēl ir ieplānojis piecas reizes paviesoties Krievijā, kur sniegs koncertus. Mūziķis smejoties saka: «Ir forši! It kā neko nedarām, bet tajā pašā laikā darba pilnas rokas.» Jaunais albums, kurš tiks prezentēts nākamajā gadā, ir pabeigts, par ko dziedātājs jūtas ļoti atvieglots, solot tuvākajos koncertos atskaņot jaunos skaņdarbus. Tādēļ brīvajās dienās viņš kopā ar ģimeni steidz baudīt vasaras priekus. «Ir jāmeklē laiks atpūtai,» nosaka Intars. «Esmu izbrīvējis dažas dienas jūlijā un augustā, kad varēšu izbaudīt silto laiku kopā ar ģimeni.» Kā savu iemīļotāko atpūtas vietu dziedātājs min dzimto Talsu novada Gibuļu pagastu. Tveicīgo laiku mākslinieks pavada sauļojoties, malkojot vēsu alu un baudot ūdenspriekus piemājas dīķī, atrodot arī laiku dārza darbiem, piemēram, pļaujot zāli. Dziedātājs arī plāno apmeklēt slavenās amerikāņu popdziedātājas Bejonses koncertu.

«Rīta Panorāmas» vadītāja Krūmiņa lidinās virs Daugavas

Enerģiskā Latvijas Televīzijas ziņu vadītāja Linda Krūmiņa dod priekšroku aktīvai atpūtai uz ūdens. Viens no šīs vasaras izaicinājumiem žurnālistei bija lidināšanās virs Daugavas ar turbīndēli.

Ziņu vadītāja dalās ar atmiņām par piedzīvoto: «Iespaidi bija fantastiski. Tās emocijas un adrenalīns pozitīvi uzlādēja mani.» Žurnāliste uzskata, ka grūtākais un tajā pašā laikā interesantākais bija pārvarēt ķermeņa instinktus: «Ir loģiski jādomā, lai izceltos ar turbīndēli no ūdens. Ķermenis prasa darboties citādāk, tāpēc jākoncentrējas. Tas nav tik vienkārši, kā sākumā šķiet, galvenais ir sabalansēt prātu ar ķermeni.» Rīta ziņu vadītāja izbauda arī citus ūdens priekus. Viens no vasaras hobijiem ir ūdensslēpošana. Kā atzīst pati Linda, viņai tas labi padodas, taču ar veikbordu jeb ūdensdēli gan vēl ir jāpamācās. Pēc aktīvām izklaidēm žurnāliste relaksējas, baudot saules starus un peldot.

Miroslavs Kodis apskata Rīgu no putna lidojuma

Par draugu sarūpēto pārsteigumu Miroslavs Kodis bija sajūsmā: «Tas bija superīgi! Sākumā nedaudz baidījos, taču, esot gaisā, viss satraukums izgaisa.» Kā interesantāko momentu pašmāju Eirovīzijas fanu kluba prezidents uzskata lidojumu virs televīzijas ēkas, kur viņš nostrādājis 12 gadu: «Bija skaisti redzēt visu Rīgu no augšas.»

Miroslava galvenais vaļasprieks augu gadu ir ceļošana. Nesen pabijis Londonā un Stokholmā, bet tagad, kad laika apstākļi lutina ar siltu un saulainu laiku, viņš izmanto iespēju apceļot Latvijas pilsētas: «Nesen ar draugiem bijām Kuldīgā. Ļoti skaista pilsēta. Drīzumā plānojam apmeklēt arī Cēsis un Madonu. Ceļošana ir mana stihija,» atzīst Miroslavs Kodis.

Vaikule aizraujas ar ziedu audzēšanu

Dziedātājai Laimai Vaikulei viens no vasaras vaļaspriekiem ir ziedu audzēšana. Kā saka pati skatuves dīva, viņas dārzniekam ir liela pacietība. «Man periodiski gribas kaut ko mainīt, un viņam tad nākas visu pārstādīt. Kopīgi braucam iegādāties ziedus, un tad es pastāstu, kā vēlos tos izkārtot savā piemājas dārzā,» tā savu vaļasprieku »Vakara Ziņām« raksturo dziedātāja.