Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Ventspilī būs alus svētki - "Oktoberfest 2010"

© Publicitātes foto

Ventspils tirgus laukumā no 24. līdz 26.septembrim notiks Ventspils vācu kultūras biedrības organizētie Alus svētki Oktoberfest - 2010

24.septembrī svētkus svinīgi atklās Vācijas vēstnieks Latvijā Dr.Klauss Burkharts (Klaus Burkhardt), šajā dienā svētkos piedalīsies pārstāvji no Ventspils pilsētas domes un visām organizācijām, kas šos svētkus atbalsta.

Alus svētku jēga un mērķis gadu gaitā ir mainījušies, bet joprojām priekšplānā ir tradicionālā mūzika, jo dziesma, mūzika kā vienojoši elementi starp tautām, Latvijā rada īpašu rezonansi, jo daudzas vācu tautas dziesmas un šlāgeri arī latviešiem ir labi pazīstami. Piektdien un sestdien vācu mūzikas baudījumu sniegs bavāriešu muzikanti no Tiršenroitas, (Tirschenreuther Stadtkapelle), aicinot klausīties mūziku un dejot. Viņiem palīdzēs arī vietējie muzikālie kolektīvi: Ventspils vācu kultūras biedrības ansamblis Windau, kultūras centra sieviešu ansamblis Rudens roze, ansamblis Ziedu laiks no Tārgales un pūtēju orķestris Ventspils. Savukārt svētdien 26.septembrī visus priecēs Baltijas valstu vācu biedrību muzikālie kolektīvi, kas šajā dienā pulcējas Ventspilī uz saviem Dziesmu svētkiem

Vācu tradīcijas Latvijā, tas nav nekas neparasts, par to saikni ar latviešu un krievu tradīcijām būs iespēja ko vairāk uzzināt seminārā, kas ar Ventspils muzeja atbalstu sestdien 25.septembrī notiks Ventspils Livonijas ordeņa pils izglītības centrā.

Darbosies svētku loterija un piedāvās interesantus laimestus, tās izloze paredzēta svētdien. Līdzās nelielām balvām, kā alus kausi un glāzes u.c. suvenīri no Vācijas, balvās būs arī spilveni no Froli Baltic, noderīgas lietas no DnB NORD Bankas, nakšņošana viesnīcās Metropole Rīgā un Latgola Daugavpilī, galvenā balva - brauciens divām personām ar Scandlines prāmi uz Vāciju.

Par svētku maltīti gadā rūpēsies Ventspils Profesionālās vidusskolas darbinieki un audzēkņi, izmatojot ēdienu gatavošanā speciālas vācu receptes, vācu vīnus piedāvās Hanzas Vīna galerija no Rīgas.

Līdzās muzikālajām norisēm un dažādām sacensībām arī alus dzeršana ir viena no kopīgām tradīcijām gan latviešiem, gan vāciešiem, svētkus atbalsta Lāčplēša alus darītava.