Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

"Bite" saviem darbiniekiem uzsauc atpūtu Antālijā; uz kūrortu vedīs ar 6 lidmašīnām

© Pixaby

IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” šogad darbinieku papildu labumu programmās investēs 2,7 miljonus eiro, un tā ir līdz šim lielākā summa, ko uzņēmums ieguldījis darbiniekos pēdējo gadu laikā. Lielākā investīciju daļa tiks novirzīta darbinieku labbūtības programmā darbiniekiem, iemaksās 3. pensiju līmenī, kā arī veselības apdrošināšanā. Tāpat “Bite Latvija” šogad īstenos vērienīgu papildu pasākumu darbinieku lojalitātes veicināšanai, un aprīlī visus darbiniekus, kuri snieguši pienesumu 2023. gada biznesa rezultātiem, sešas lidmašīnas vedīs trīs dienu apmaksātā saliedēšanās pasākumā uz Antāliju.

Kā norāda Endija Kaševska, “Bite Latvija” Klimata kontroles vadītāja, darbinieku prioritātes un vajadzības nemitīgi mainās, tāpēc uzņēmums regulāri meklē iespējas, kā dažādot motivācijas un lojalitātes stiprināšanas pasākumus, un kopīgs brauciens palīdz veidot spēcīgu komandas kultūru un komandas darbu, virza ambīcijas gūt kopīgus panākumus un tos pelnīti nosvinēt.

Kā liecina Starptautisko biznesa pakalpojumu asociācijas Latvijā (ABSL Latvia) 2023. gadā izveidotais pārskats, lai gan alga un monetārie ieguvumi ir svarīgs faktors ikvienam darbiniekam, daudziem darba ņēmējiem būtiski ir arī uzņēmumu nodrošinātie papildu motivāciju un lojalitāti stiprinošie pasākumi.

“Ir skaidrs, ka tie uzņēmumi, kas piedāvās plašāku “labumu grozu”, būs konkurētspējīgāki un pievilcīgāki gan esošo, gan potenciālo darbinieku vidū. Tā ir darba tirgus tendence, kas attīstās ļoti strauji, un arvien vairāk novērosim darba devējus, kas gādā ne vien par standartizēta “labumu groza” pieejamību, bet arī jauniem, mazāk pieejamiem ieguvumiem. Piemēram, viena no darbinieku spēcīgākajām motivācijām, ejot uz biznesa rezultātu sasniegšanu, ir ne tikai konkurētspējīga bonusu sistēma, kas ir daļa no finansiālā labuma groza, bet arī iespēja visiem doties kopīgajā ceļojumā uz kādu iedvesmojošu galamērķi. Protams, uzņēmumam ar vairāk kā 700 darbiniekiem tās ir apjomīgas izmaksas, tomēr ikdienā redzam šo kā papildu motivāciju darbam un darbinieku lojalitātei,” saka E. Kaševska, piebilstot, ka šī ir laba tradīcija, kas tiek turpināta, jo daudzi darbinieki arvien spilgti atceras kopīgo saliedēšanās pasākumu Krētā.

Viņa papildina, ka 2,7 miljonu eiro investīcijās darbiniekos nav iekļautas algas. Kopumā “Bite Latvija” papildu investīcijas uz vienu darbinieku šogad sasniegs aptuveni 3 500 eiro.