Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā apvienojas divi populāri un ietekmīgi uzņēmumi

© pexels.com

Telekomunikāciju un mediju grupa "Bite grupa" apvienos mobilo sakaru operatoru SIA "Bite Latvija" un telekomunikāciju uzņēmumu SIA "Baltcom", informē "Bite Latvija" pārstāvji.

Noslēdzot apvienošanās procesu, visus līdzšinējos "Baltcom" pakalpojumus turpinās sniegt "Bite Latvija". Apvienošanu plānots pabeigt šā gada vasarā.

Uzņēmumā norāda, ka apvienošana sākta, lai privātpersonām un biznesa klientiem Latvijā vienuviet nodrošinātu elektronisko sakaru un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumus.

Apvienojoties ar "Baltcom", "Bite Latvija" īpašumā būs 4G un 5G mobilais tīkls, kā arī televīzijas un klientu aparatūras izvietošanai paredzētie datu centri un optiskā infrastruktūra.

"Bite Latvija" ģenerāldirektors Arūns Mickevičs norāda, ka abu uzņēmumu apvienošana ir solis tuvāk "Bites" ilgtermiņa attīstības mērķim - stiprināt pozīcijas elektronisko sakaru pakalpojumu un IKT tirgū, klientiem piedāvājot plašu pakalpojumu portfeli.

Savukārt "Baltcom" ģenerāldirektors Dmitrijs Ņikitins norāda, ka "Baltcom" klientiem šobrīd nekas nav jādara - ne cenas, ne pakalpojumu klāsts nemainīsies.

"Bite Latvija" iegādājās "Baltcom" 2020.gadā pēc tam, kad saņēma Konkurences padomes atļauju. Darījuma summa bija konfidenciāla.

Jau ziņots, ka "Baltcom" reģistrēta 1991.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 69,97 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Bite Latvija", liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums 2022.gadā strādāja ar 25,209 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 75% un bija 4,132 miljoni eiro.

Savukārt "Bite Latvija" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 99 085 286 eiro. "Bite Latvija" 2022.gadā strādāja ar 149,824 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 1,1% un bija 22,252 miljoni eiro.

"Bite Latvija" vienīgā īpašniece ir Lietuvas "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.