Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide

1947. gada Rozvelas incidentu noorganizēja PSRS, lai izsauktu paniku ASV

© Scanpix

Rozvelas incidentu, kad 1947.gadā Ņūmeksikas štatā it kā nogāzās nezināms lidojošs objekts (NLO) un it kā atrasti arī citplanētiešu ķermeņi, patiesībā izraisīja Padomju savienība, savā jaunajā grāmatā apgalvo Enija Jakobsena. Grāmatai dots nosaukums "Area 51", tādējādi atsaucoties uz slepenās aviobāzes nosaukumu, kurā it kā vēlāk nogādātas NLO atlūzas, raksta newsru.com.

NLO entuziasti Rozvelas incidentu vienmēr dēvējuši par vienu no noslēpumainākajiem NLO novērojumu gadījumiem. Tiek uzskatīts, ka ASV varas iestādes līdz pat šim brīdim notikušo centušās slēpt.

Taču Enija Jakobsena uzskata, ka aiz Rozvelas it kā NLO nogāšanos organizēja Staļins - PSRS mērķis esot bijis imitēt NLO nogāšanos Amerikā, tādējādi iedzīvotāju vidū izraisot paniku, līdzīgi kā tas savulaik bija 1938.gadā, kad kāda radiostacija organizēja romāna "Pasauļu karš" lasījumus. Toreiz daudzi radioklausītāji noticēja, ka romāna lasījums patiesībā ir īstas ziņas par citplanētiešu iebrukumu, norāda "Daily Telegraph".

PSRS kā "lidojošo šķīvīti" esot izmantojusi Vācijā atrastu viena spārna reaktīvo lidaparātu "Horton 229".Savukārt "citplanētiešu ķermeņus", saskaņā ar Jakobsneas rakstīto, palīdzējis sagādāt ārsts Jozefs Mengels, kurš ieguvis bēdīgu slavu ar nežēlīgajiem eksperimentiem ar cilvēkiem koncentrācijas nometnēs.

Zināms, ka pēc kara Mengels bēdzis uz Dienvidameriku, taču padomju spēki esot viņu atraduši un likuši pie darba savās interesēs, apgalvots grāmatā. Apmaiņā pret patvēruma sniegšanu ārsts esot izkropļojis 12-13 gadus vecu bērnu ķermeņus, pārvēršot tos neparasta izskata būtnēs.

PSRS zinātnieki "NLO" esot vadījuši no attāluma, panākot nogāšanos ASV teritorijā.

Jakobsenu ar grāmatas tapšanai nepieciešamo informāciju apgādājis kāds pensionārs, kurš savulaik strādājis kompānijā "EG&G", kura nodarbojusies ar visslepenākajiem militārajiem ASV projektiem. Bijušais inženieris apgalvo, ka ticis nosūtīts uz Rozvelu pētījumu veikšanai - viņš esot pats ar savām acīm pārliecinājies, ka incidentā nav vainojami citplanētieši. "Mirušie ķermeņi bija cilvēki, kuri pārvērsti izmēģinājuma dzīvniekos. Viņi bija pārāk mazi augumā, lai būtu piloti, - tie visdrīzāk bija bērni. Viņu augums nesasniedza pat 1,5 metrus.

"Viņi bija šausminoši deformēti, turklāt katrs citā veidā. Viņiem bija neparasti liela galva un apaļas, neparastas formas acis. Viņus atrada komā, vēl dzīvus," stāstījis inženieris.