Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Pasaulē

CIP slepenais birojs atklājis deviņus dīvainus "kosmosa kuģus"

© Scanpix

ASV CIP slepenais birojs veicis īpaši slepenas NLO meklēšanas operācijas, kuru laikā atklāja vismaz deviņus "ne-cilvēku kosmosa kuģus", raksta Daily Mail.

Saskaņā ar izdevuma avotiem, CIP slepenais birojs ar nosaukumu Office of Global Access (OGA) kopš 2003. gada koordinē avarējušu NLO meklēšanu visā pasaulē. Divi no deviņiem atklātajiem lidojošajiem objektiem bija pilnībā neskarti.

Rakstā norādīts, ka visus trīs avotus, kuri vēlējās palikt anonīmi, par atklājumiem informēja cilvēki, kas bija iesaistīti meklēšanas operācijās.

Viens no avotiem stāstīja, ka CIP esot sistēma, kas ļauj atpazīt NLO agrīnā stadijā. Ja uz mūsu planētas nolaižas vai ietriecas aizdomīgs kuģis, ASV armijas specvienības tiek nosūtītas meklēt vraku. OGA misija ir nodrošināt militārpersonām slepenu piekļuvi apgabaliem visā pasaulē, pat tiem, kur tiem parasti ir liegta piekļuve, piemēram, aiz ienaidnieka līnijām.

OGA nodarbojas arī ar tradicionālākām misijām: notriektu satelītu vai ienaidnieka tehnoloģiju meklēšanu. Izdevums arī vēsta, ka ASV Kosmosa spēki, kas izveidoti 2019. gadā Donalda Trampa prezidentūras laikā, "ir atklājuši tūkstošiem NLO Zemes orbītā". Novērojumi bijuši tik regulāri, ka tie "kavē atklāt kosmosa apdraudējumu", kas ir vienības galvenā misija.

Lai gan daudzi no atklātajiem objektiem ir cilvēka radīti dabiski kosmosa atkritumi, tajos ir arī daži, kuriem ir "anomālas novērojamas parādības un dzīves modeļi un kurus nevar attiecināt uz kādu īpašnieku vai izcelsmes vietu".