Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Štirlics ir miris

82 gadu vecumā miris aktieris Vjačeslavs Tihonovs, kas popularitāti ieguva ar Štirlica lomu padomju seriālā "Septiņpadsmit pavasara mirkļi",vēsta Krievijas masu mediji.

Iepriekš tika ziņots, ka Tihonovs ar infarktu ticis ievietots Centrālās klīniskās slimnīcas reanimācijas nodaļā, taču aktierim ir bijusi nepieciešama steidzama operācija.

Savulaik populārā padomijas teleseriāla «17 pavasara mirkļi» varoni, drosmīgo padomju izlūku Isajevu–Štirlicu, atveidoja aktieris Vjačeslavs Tihonovs. Seriāls tika veidots pēc trim rakstnieka Juliana Semjonova darbiem.

Vjačeslavs Tihonovs mācījies Valsts Vissavienības kinematogrāfijas institūtā (VGIK). Studiju laikā viņš nospēlēja savu pirmo kino lomu Sergeja Gerasimova filmā „Jaunā gvarde”. 1957. gadā viņš nospēlēja lomu filmā „Tas notika Peņkovā”, ar kuru arī ieguva plašu popularitāti. Pēc desmit gadiem iznāca Sergeja Bondarčuka filma „Karš un miers”, kurā aktieris atveidoja Andreju Bolkonski. Vēl pēc gada iznāca – „Nodzīvosim līdz pirmdienai”.

1973. gadā teleekrānos parādījās Tatjanas Lioznovas filma „Septiņpadsmit pavasara mirkļi”, kurā Vjačeslavs Tihonovs spēlēja padomju izlūka Maksima Isajeva (Štirlica) lomu, kas arī kļuva par viņa visslavenāko lomu. Aktieris filmējies līdz pat pēdējam laikam – 2006. gadā viņš nospēlēja Dieva lomu Eldara Rjazanova filmā „Andersens. Dzīve bez mīlestības”.