Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Hauser Siguldas koncerts izpārdots, piedāvā doties uz Tartu

© Publicitātes foto

Pusgadu pirms noteiktā datuma – 10. jūlija – pilnībā izpārdots čella virtuoza Hauser koncerts gleznainajā Siguldas pilsdrupu estrādē. Pusotra mēneša laikā izpirktas gan visas sēdvietas, gan stāvvietas!

Hauser koncerta rīkotāji piedāvā tiem, kas nokavēja iespēju iegādāties biļetes uz Siguldas koncertu, orientēties uz Igauniju - vēl var paspēt tās nopirkt uz Hauser uzstāšanos Tartu Dziesmusvētku estrādē 9. jūlijā. “Tā kā šogad Tartu pārņēmusi Eiropas Kultūras galvaspilsētas stafeti, mūsu ziemeļu kaimiņi piedāvā plašu programmu. Atvēlot Tartu un Dienvidigaunijas reģiona apmeklējumam pāris vai vairāk dienas, Hauser koncertu var ērti apvienot ar citiem kultūras, mūzikas, izklaides un aktīvās atpūtas pasākumiem!” vilina koncertaģentūras “L Tips Agency” pārstāvji.

Par akadēmiskās mūzikas slikto zēnu dēvētais horvātu grupas “2Cellos” līdzdibinātājs Stjepan Hauser, kurš tagad pazīstams kā vienkārši Hauser, izziņojis soloturneju “Rebel with a Cello”, kurā bez talantīgā čellista uzstāsies arī grupa un orķestris. Kopējo muzikāli emocionālo gammu papildinās iespaidīgas videoprojekcijas. “Hauser skatītājiem sola izcilu muzikālu izrādi, kurā nedalāmi savīsies čella superzvaigznes salūtam līdzīgā ekspresija ar viņa romantisko, pat lirisko šķautni. Mūzikas nerātnais romantiķis savā koncertprogrammā iekļāvis visu, ko viņa pielūdzēji iepazinuši un iemīlējuši - sākot no ārkārtīgi populārās kompozīcijas “Beach Party”, līdz muzikālo sapņu ainavām “Alone Together”. Hauser ir tik dinamisks čellists, ka viņa plašajā repertuāra bāzē satilpst tādi kontrasti kā Lady Gaga un Čaikovskis vai Šakira un Šostakovičs. Kurš vēl klasiski izglītots čellists var lepoties ar koncertiem kopā ar Eltonu Džonu?!”

Hauser muzikālā vispusība novedusi pie sadarbības ar daudzām mūzikas leģendām, tostarp Andrea Bočelli, “Red Hot Chili Peppers”, Džordžu Maiklu un “Aerosmith” līderi Stīvenu Taileru. Savukārt viņa intīmi personīgā, vizuāli satriecošā “YouTube” sērija “Alone Together”, kas tika uzsākta 2020. gada pandēmijas laikā un kurā iekļauti mūziķa dzimtās Horvātijas muzikālie skati, kļuva par pamatu viņa pirmajam soloalbumam “Hauser - Classic”, kas ierindojās “Billboard” topa 1. vietā.