Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Diāna Pīrāgs: Jā, man tiešām tūlīt būs 30 gadu!

© no personīgā arhīva

«Vīrieši, kas ir jaunāki par mani, ļoti bieži nespēj noticēt, ka man tūlīt apritēs 30 gadu, un izsaka man dažādus komplimentus. Jā, man tiešām tūlīt būs 30 gadu!» saka dziedātāja Diāna Pīrāga. Piektdien, kad mūziķe iekāps jaunā gadu desmitā, ballītes nebūs, taču tāda, komplektā ar pašas koncertu, tiks rīkota sestdien un arī svētdien, kad mājās būs viesības tikai tuviniekiem.

«Bērnus vairāk audzina un pieskata mans vīrs,» šķelmīgi saka Diāna Pīrāga un atklāj, ka, neraugoties uz to, ja jaunākajai atvasei – dēlam Leonam Adonīsam – ir tikai septiņi mēneši, divu bērnu māmiņa nesēž mājās, bet katru nedēļas nogali aktīvi koncertē, piedalās ierakstos un dažādos projektos, nupat atgriezusies no Norvēģijas, kur uzstājusies kopā ar vietējiem mūziķiem, un jau domā par piedalīšanos dziesmu konkursā Eirovīzija 2015. «Katru reizi, kad savu dziesmu iesniedzu Eirovīzijas konkursa atlasei Latvijā, tai kaut kā neveicas un žūrija to neizvēlas starp 20, kas tēmē uz finālu, bet dīvainā kārtā dziesmai ir veiksmīgs liktenis citos konkursos un citviet Eiropā,» stāsta Diāna Pīrāga. Mūziķe atzīst, ka šogad konkursā plāno iesniegt dziesmu «latino ritmos, turklāt to izpildīšu kopā ar mūziķu grupu; tā būs dzīva mūzika, nevis sintētiska skaņa, kāda šobrīd ir ļoti populāra. Ceru, ka šogad tikšu vismaz divdesmitniekā». Soliste katru gadu piedaloties dažādos festivālos un konkursos un ir pārliecināta, ka tieši tā jādara, jo «ir jāvirzās uz priekšu, turklāt šādi pasākumi sniedz arī entuziasmu darīt un radīt. Un tas jau ir galvenais cilvēkam – darīt». Nesen Diāna Pīrāga pabeigusi darbu pie sava otrā prezentācijas albuma, kurā apkopotas dziesmas, kuras tapušas desmit gadu laikā. «Šis albums ir savdabīga dāvana pašai sev,» atzīst soliste.

Dzīve jau nav tikai darbs un mūzika, smaidot nosaka divu bērnu mamma un atzīst, ka ļoti seko līdzi, lai ģimene ne tikai veselīgi ēstu, bet arī sportotu, un, līdzko esot kaut vismazākās aizdomas par kādu rudens kreņķi veselībai, tā uzreiz pastiprināti tiek dzerta ingvera tēja. «Visiem iesaku!»

Šoruden ģimenei izdevies arī paildzināt vasaru, jo mēnesi visa ģimene dzīvojusi Grieķijā. «Dzīvojām Atēnās, kārtīgi izceļojāmies pa salām. Mums arī bija laba konsultante – mana draudzene, kas tur dzīvo un zina, kā jārunā, kur jābrauc, kas jāprasa... Starp citu, tā ir ideāla vieta atpūtai kopā ar bērniem. Pirms braukšanas aprunājāmies ar meitas skolotāju, un viņa teica – ja meita mācīsies pati, tad nebūs nekādu problēmu, jo tagad jau ir eklase – paņem grāmatas un pats mācies,» stāsta Diāna Pīrāga. Bezrūpīgā atpūtas baudīšana Diānai esot pilnībā patikusi kādas divas nedēļas, pēc tam viņa jau sūdzējusies vīram, ka pietrūkst skatuves. Uz pavasari esot atlikts arī ceļojums uz vīra dzimteni Franciju un vīramātes apciemojums, jo Diānai decembris ir aktīvs koncertu laiks.

«Man šķiet, ka pāri 30 gadiem jau ir vecums,» smejot saka Diāna Pīrāga. «Kad man tuvie cilvēki, kas zina manu vecumu, vaicā, vai es jūtos kā trīsdesmitgadniece, es atbildu, ka nē, ka jūtos tā ap 25 gadiem.».