Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Kā izdabūt kokus no meža un labumus no koka

© F64

Rīt, 25. aprīlī, Ķīpsalā sāksies starptautiskā mežsaimniecības un koksnes produktu izstāde Mežs un koks 2014.

Pasākums sāksies rīt pulksten 12 un ilgs trīs dienas. «Izstāde sniedz iespējas uzsākt biznesa attiecības, saņemt profesionālas konsultācijas, novērtēt nozari un tās attīstības tendences kopumā, iepazīties ar piedāvājumu, izvēlēties sadarbības partnerus un konkrētus mežsaimniecības un koksnes produktus,» saka izstādes Mežs un koks 2014 projektu vadītājs Māris Briedis. Izstādē vienkopus būs skatāmas mežrūpniecības mašīnas, iekārtas, palīgaprīkojums, kokmateriālu apstrādes mašīnas, iekārtas, kaltes un to aprīkojums, šķeldas ražošanas un transportēšanas iekārtas, dažādi mērinstrumenti, globālās pozicionēšanas sistēmas un vēl daudz kā cita. Jāuzsver, ka Ķīpsalā vienlaikus notiks trīs līdzīgas ievirzes izstādes.

Starp izstādē pārstāvētajiem zīmoliem M. Briedis izceļ KilnDirect no ASV ar kokmateriālu kaltēm, RelaskopTechnik no Austrijas ar mežu uzmērīšanas instrumentiem, Hydraram no Holandes ar koku kniebējgalvām, bet šo sarakstu varētu vēl ilgi turpināt. No pašmāju uzņēmumiem AbroPro piedāvās arboristu pakalpojumus, Vidzemes Dīzeļu remonta centrs – tehnikas remontdarbus, Sakarnieks un Būve Wood Line – koka mājas, UOT – meža augsnes frēzes utt.

Paralēli izstādei Mežs un koks 2014 blakus hallē un pie halles ārējā ekspozīcijā notiks izstāde Dārzs. Flora 2014, bet aplūkot lauksaimniecības tehniku un saņemt noderīgus risinājumus saimniecībā varēs lauksaimnieciskās ražošanas un infrastruktūras izstādē Rigaagro 2014.

***

UZZIŅAI

Izstādes Mežs un koks 2014

- darba laiks 25. aprīlī no plkst. 12 līdz 18, otrajā izstādes dienā 26. aprīlī no plkst. 10 līdz 18 un noslēgumā 27. aprīlī no plkst. 10 līdz 17.

- biļešu cenas 3,50 eiro pieaugušajiem, 2,50 eiro studentiem, skolēniem un pensionāriem, bet bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.